Thursday, 24 September, 2020

Μακαρόνια ογκρατέν της Έλλης

Μακαρόνια ογκρατέν της Έλλης

Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά

250 γρ. κεφαλογραβιέρα

250 γρ. κασέρι (τύπου κολιός)

250 γρ. φέτα

2 αυγά

2 κ.σ βιτάμ

200 ml κρέμα γάλακτος

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια και  τα σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα λειώνουμε 2 κ.σ  βούτυρο, ρίχνουμε τα μακαρόνια  και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε  τα τυριά τριμμένα και ανακατεύουμε πάλι.

Παίρνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα από τα μακαρόνια . Σε βαθύ μπολ χτυπάμε  καλά τα αυγά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,  αλατοππιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά  και  περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μακαρόνια μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220 βαθμούς, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.

Αν δεν έχετε κασέρια  μπορείτε να κάνετε το φαγητό μόνο με φέτα στα 750 γρ.  Επίσης αντί για αυγά και κρέμα γάλακτος μπορείτε να κάνετε μπεσαμέλ και να καλύψετε τα μακαρόνια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου