Sunday, 20 September, 2020

Πικάντικη ταραμοσαλάτα

Πικάντικη ταραμοσαλάτα

Υλικά

πατάτες: 6 μέτριες
κρεμμύδι: 1 μέτριο
κόκκινος ή άσπρος ταραμάς: 80 γρ.
ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι
πιπεριά Φλωρίνης: 1/2 ψιλοκομμένη
χυμό λεμονιού: 1/3 του φλιτζανιού
θυμάρι: 2-3 φρέσκα κλαδάκια
κόκκους κόκκινου πιπεριού:λίγους
TABASCO®: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
καρδιές μαρουλιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο νερό και μόλις μαλακώσουν, τις στραγγίζετε και τις περνάτε από το μύλο για να γίνουν πουρές. Στο μπολ του μίξερ βάζετε τον ταραμά, τον πουρέ πατάτας, την πιπεριά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και λειτουργείτε τη συσκευή μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα, προσθέτοντας εναλλάξ το λεμόνι και το ελαιόλαδο μέχρι η ταραμοσαλάτα να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Δοκιμάζετε τη γεύση και προσθέτετε το TABASCO® και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε την ταραμοσαλάτα σε φύλλα μαρουλιού όπως βλεπετε στη φωτογραφία και γαρνίρετε με λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι και κόκκινο πιπέρι.

icookgreek.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου