Saturday, 19 September, 2020

Ρεβίθια στο Φούρνο

Ρεβίθια στο Φούρνο

Υλικά
250 γρ ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
1 πράσινη πιπεριά
3 φρέσκιες ντομάτες ή 1 κούπα χυμό
1 σκελίδα σκόρδο ή λίγη σκόνη σκόρδου
Λίγο μπούκοβο (προαιρετικά)
½ ματσάκιμαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σε βαθύ σκεύος από το προηγούμενο βράδυ, μουλιάζουμε τα ρεβίθια με νερό που να τα σκεπάζει.
Την άλλη μέρα, τα ρίχνουμε στην χύτρα και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια μας για να φύγουν όσο το δυνατόν οι φλούδες τους.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Κατόπιν προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε ροδέλες ή τέταρτα.
Σβήνουμε με τη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και τέλος ρίχνουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Παίρνουμε την γάστρα ή ένα πήλινο σκεύος, ρίχνουμε τα ρεβίθια και περιχύνουμε με το μείγμα του τηγανιού μας. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 1,5 -2 ώρες, ανάλογα τον φούρνο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου