Sunday, 26 September, 2021

Κάλεσμα πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων για Κιλερέρ

Κάλεσμα πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων για Κιλερέρ

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΗ στις 12 το μεσημέρι.

 Όλοι στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της μικρομεσαίας αγροτιάς

 Συνάδελφοι Αγρότες – Κτηνοτρόφοι

          Τιμάμε αγωνιστικά την 105η  επέτειο του ΚΙΛΕΛΕΡ, συνεχίζοντας με μεγαλύτερο πείσμα και αποφασιστικότητα  τον αγώνα των κολίγων.

            Η αλλαγή της κυβερνητικής διαχείρισης δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα μειώθηκαν.  Οξύνονται καθημερινά, μας οδηγούν σε αδιέξοδα, στην φτώχεια,  την εξαθλίωση, τον αφανισμό.

            Καμιά επανάπαυση, καμιά αναμονή, γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση έφυγε, αλλά είναι εδώ η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι και οι έμποροι που μας έχουν χειροδέσει.

            Η ΚΑΠ μειώνει μέχρι 45% τις ενισχύσεις ως το 2019, η άγρια φορολόγηση με 13% από το πρώτο ευρώ, οι καθυστερήσεις σε πληρωμές που δικαιούνται οι αγρότες οδηγούν στην αδυναμία καλλιέργειας της γης, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουμε.

            Τα χαράτσια, το υπέρογκο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές και απλήρωτες παραγωγές, το εμπάργκο στην Ρωσία οδηγούν σε αδιέξοδο χιλιάδες παραγωγούς.

          Η κυβέρνηση παίρνει ως «εσωτερικό δανεισμό» τα αποθεματικά ακόμα και από τον  ΟΠΕΚΕΠΕ, κρύβοντας ότι στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΠΕΚΕΠΕ περιλαμβάνονται απλήρωτες ενισχύσεις, δηλαδή δικά μας χρήματα.  Και αυτό τη στιγμή, που είναι ακόμη απλήρωτοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι για την Εξισωτική αποζημίωση, για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο Βαμβάκι, δεν έχουν πάρει την επιστροφή του φόρου πετρελαίου, δεν έχουν πληρωθεί για τα Προγράμματα Βιολογικής γεωργίας, για τη Απονιτροποίηση και ένα σωρό άλλες εκκρεμότητες για Σχέδια Βελτίωσης, Νέους Αγρότες, κλπ.

Συνάδελφοι Αγρότες – Κτηνοτρόφοι

            Εμείς, που βγήκαμε στους δρόμους τα προηγούμενα χρόνια, ξέρουμε ότι η επανάπαυση και η αναμονή είναι χάσιμο χρόνου. Οι κατακτήσεις που είχαμε ήταν αποτέλεσμα μαζικών-μαχητικών αγώνων και σκληρών συγκρούσεων. Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στην παραπέρα οργάνωση και δική μας δράση.

Οι αγώνες δεν μετριούνται μόνο με το τι παίρνεις στο χέρι κάθε φορά αλλά και αν βάζουν εμπόδια στην αντιαγροτική πολιτική που βιώνουμε, ανακόπτουν την επίθεση στο εισόδημα και την ζωή μας, προετοιμάζουν τους νέους αγώνες ώστε με καλύτερες προϋποθέσεις να διεκδικήσουμε και να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα επιβίωσης μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλύτερη πιο αποτελεσματική οργάνωση της πάλης μας. Ο συντονισμός, η κοινή δράση, η διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής μαζί με τους συμμάχους μας, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και την νεολαία των λαϊκών οικογενειών.

Όπλο μας η οργάνωση του αγροτικού κινήματος με δυνατούς, μαζικούς, μαχητικούς Αγροτικούς Συλλόγους σε κάθε Νομό, σε κάθε περιοχή, σε κάθε χωριό ή ομάδες χωριών. Αγροτικοί Σύλλογοι που θα λειτουργούν, θα παίρνουν πρωτοβουλίες, θα ενημερώνουν και θα συσπειρώνουν την συντριπτική πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς, θα οργανώνουν τις διεκδικήσεις και θα οδηγούν σε νίκες.

Για αυτό δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα, διεκδικούμε τις απώλειες των τελευταίων ετών και βάζουμε προοπτική  να αποτινάξουμε  τους εκμεταλλευτές μας που μας απομυζούν, την ΕΕ των μονοπωλίων που ξεκληρίζει την μικρομεσαία αγροτιά, συγκεντρώνει την παραγωγή στους λίγους, κάνει ακριβή τη διατροφή του λαού για το κέρδος του καπιταλιστή.

Για αυτό είναι επίκαιρο το μήνυμα του Κιλελέρ:

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

 ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ, ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΗ στις 12 το μεσημέρι.

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, στον νέο κύκλο κινητοποιήσεων που ξεκινάει, διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα αιτήματα επιβίωσης μας όπως αυτά αποφασίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου