Thursday, 28 March, 2024

Διονύσης Σταμενίτης: Έθεσε στον ΥΠΑΑΤ το ζήτημα των αμπελοπαραγωγών της περιοχής Αλμωπίας

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη ενημέρωσε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης

αναφορικά με τα προβλήματα που εντοπίζονται στην ποικιλία αμπέλου «Όψιμο Έδεσσας».
Ειδικότερα, ο κ. Σταμενίτης μετέφερε τη μεγάλη ανησυχία που υπάρχει στις τάξεις της εν λόγω κατηγορίας παραγωγών που συγκεντρώνονται στην περιοχή της Αλμωπίας του Νομού Πέλλας, όπου και καλλιεργείται το συγκεκριμένο είδος.
Οι συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία στην οικονομία καθώς και ο περιορισμός μέρους των δραστηριοτήτων στον κλάδο της εστίασης και της ψυχαγωγίας λόγω της λήψης των αναγκαίων περιοριστικών μέτρων έχουν οδηγήσει στη μειωμένη κατανάλωση κρασιού και συνεπώς στη μηδενική σχεδόν ζήτηση των εν λόγω αγροτικών προϊόντων. Με τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα ελλοχεύει ο κίνδυνος η φετινή παραγωγή να μην συγκομιστεί.
Ο Βουλευτής αφού παρουσίασε στον Υπουργό την κατάσταση, τονίζοντας ότι λόγω κορονοϊου η φετινή χρονιά παρουσιάζει μεγάλη αστάθεια και εξαιρετικά μειωμένο ενδιαφέρον για το εν λόγω προϊόν, ζήτησε να καταγραφεί το πρόβλημα προκειμένου το Υπουργείο να βρίσκεται σε ετοιμότητα αντιμετώπισης του, χωρίς να χαθεί πολύτιμός χρόνος.
Για το εν λόγω ζήτημα ο κ. Σταμενίτης κατέθεσε σήμερα και κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου