Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Διονύσης Σταμενίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταθλητής στα ψέματα προς τους αγρότες

Δύο εβδομάδες από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 19 Ιουνίου, οπότε ο κύριος Αραχωβίτης

εξήγγειλε μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του επιτραπέζιου ροδάκινου, όπως η άμεση κατάθεση πρότασης για πρόγραμμα αναδιάρθρωσης επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών, η άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος δωρεάν διανομών με δυνατότητα χυμοποίησης από τις Οργανώσεις Παραγωγών μέσω των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων με Κοινοτικούς Πόρους και η κατάθεση σχετικού φακέλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έγκριση έκτακτου Εθνικού Προγράμματος δωρεάν διανομής και χυμοποίησης που θα αφορούσε όλους τους παραγωγούς συνεταιρισμένους και μη.
Δυστυχώς, όλες αυτές οι εξαγγελίες δεν υλοποιήθηκαν, εξαπατώντας ακόμη μία φορά τους Αγρότες της περιοχής μας, καθώς:
– Δεν κατατέθηκε καμία πρόταση για αναδιάρθρωση των καλλιεργειών.
-Δεν εκδόθηκε σχετική υπουργική απόφαση για να προσδιοριστούν οι όροι των διανομών και της χυμοποίησης, γεγονός που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.
– Δεν υπήρξε επίσημη κατάθεση φακέλου προς έγκριση από πλευράς του Υπουργείου προς τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να προβλέπει εθνικό πρόγραμμα για δωρεάν διανομή και χυμοποίηση.
Υποσχέθηκε ακόμη, μια σειρά από πρωτοβουλίες όπως η νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση προκαταβολής για τις ζημιές του 2019 και των επόμενων ετών και η άμεση ενίσχυση του ελεγκτικού έργου για τις ζημιές του 2019 με την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού. Τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε.
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης για τους ροδακινοπαραγωγούς είναι πως θα τους «ξεγελάσει», προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου