Wednesday, 3 March, 2021

Ελεύθερα η ημερομηνία λήξης στο παστεριωμένο γάλα

Ζήτημα ημερών η θέσπιση των αλλαγών για γάλα και ψωμί, βάσει της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ


Να ενσωματωθούν άμεσα στην ελληνική νομοθεσία τα όσα υπαγορεύει η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την αγορά γάλακτος και ψωμιού συμφώνησαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης στη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με αυτές –που έχουν ήδη ψηφιστεί το καλοκαίρι από τη Βουλή, αλλά εκκρεμεί η έκδοση σχετικών υπουργικών αποφάσεων :
– Καταργείται το επταήμερο της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος και οι παρασκευαστές πλέον θα ορίζουν ελεύθερα την ημερομηνία λήξης
– τους τίτλους «αρτοποιείο», «αρτοποιός» και «φούρνος» θα μπορούν πλέον να τους χρησιμοποιούν όχι μόνο όσοι παράγουν ψωμί με την χρήση πρώτων υλών αλλά και εκείνοι που θα διαθέτουν και απλά συστήματα έψησης του προϊόντος. Στη διάταξη θα προβλέπεται, όμως, ότι οι φούρνοι που παράγουν ψωμί θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον όρο «φρέσκο ψωμί».

Ελεύθερα η ημερομηνία λήξης στο παστεριωμένο γάλα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου