Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Μόλυνση Τάφρου “66” – Συγκέντρωση και διαμαρτυρία κατοίκων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής, 23 08, κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται κοντά στην αποστραγγιστική Τάφρο “66”.
Συγκεκριμένα κάτοικοι του Αγγελοχωρίου, του Πολυπλατάνου, του Άνω και Κάτω Ζερβοχωρίου αλλά και της Χαρίεσσας ουσιαστικά δηλαδή όλα τα χωριά κάμπου της Νάουσας, συγκεντρώθηκαν στη γέφυρα Πολυπλατάνου για να διαμαρτυρηθούν έντονα για την ακραία μόλυνση των υδάτων της Τάφρου “66”.
Μια μόλυνση η οποία όπως καταγγέλλουν έχει ξεπεράσει τα όρια της επικινδυνότητας προκαλώντας ανυπόφορη δυσοσμία και εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Τσαβδαρίδης, Μπαρτζώκας και Καρασαρλίδου, η Νίκη Καρατζιούλα ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας με την ιδιότητα της απερχόμενης περιφερειακής συμβούλου, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος, Απόστολος Νεστορόπουλος, ο απερχόμενος και ο επικείμενος να αναλάβει καθήκοντα Δήμαρχοι Νάουσας κ.κ. Κουτσογιάννης και Καρανικόλας αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Στέλιος Δράγκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας κ.κ. Μπαλτατζίδου και Αδαμίδης, Πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι της κίνησης για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα αυξημένου προβλήματος.
Όπως τονίστηκε τόσο από τους βουλευτές όσο και από τους άλλους αιρετούς άρχοντες, απαιτείται μια τολμηρή και χωρίς “εκπτώσεις” αντιμετώπιση του προβλήματος με σαφή προσδιορισμό των πηγών της μόλυνσης και επιβολή όλων όσων προβλέπονται από το νόμο κυρώσεων.
Κάτοικοι της περιοχής τόνισαν ότι η μόλυνση είναι ιδιαίτερα αυξημένη κατά τους θερινούς μήνες, όταν αρχίζει η επεξεργασία των συμπύρηνων ροδακίνων προσδιορίζοντας ως πηγές μόλυνσης τα απόβλητα βιομηχανιών – που δεν λειτουργούν τους βιολογικούς. Εντύπωση προκάλεσε η παρέμβαση υπηρεσιακού παράγοντα, σύμφωνα με τον οποίο, οι μετρήσεις που υπάρχουν είναι κάτω από τα όρια κινδύνου.
Μετρήσεις οι οποίες όμως ζητήθηκε να γίνονται σε ανύποπτο χρόνο ούτως ώστε να υπάρχει πιο αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας δείγμα.
Επίσης εκφράστηκε δυσπιστία για την πραγματική βούληση της πολιτείας να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Πολυπλατάνου κ. Πρόιος, οι κάτοικοι των χωριών προτίθενται να προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια.

verianet.gr – photo laosnews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου