Friday, 19 April, 2024

Μ. Εβδομάδα οι πληρωμές των κομμένων της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας εκτός απροόπτου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, προγραμματίζεται να πληρωθούν την ειδική ενίσχυση

βάμβακος οι 2.000 και πλέον κομμένοι της περασμένης μεγάλης πληρωμής (28 Μαρτίου 2019).
Το ποσό της ενίσχυσης είναι 68,5 ευρώ ανά στρέμμα. Μαζί με την ειδική ενίσχυση βάμβακος θα «τρέξει» και η πληρωμή μιας παρτίδας συνδεδεμένων 2018, όπως η βιομηχανική ντομάτα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Μαρτίου 2019 ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε άμεσες ενισχύσεις και ειδικά μέτρα στήριξης για τα Μικρά Νησιά Αιγαίου έτους 2018, συνολικού ποσού 187.596.979,81 ευρώ.
Συγκεκριμένα, είχε καταβληθεί η ειδική ενίσχυση βάμβακος, μέτρα στήριξης για τα Μικρά Νησιά του Αιγαίου Πελάγους, αλλά και συμπληρωματικές πληρωμές για τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, πρασίνισμα, νέους γεωργούς αλλά και συνδεδεμένες ενισχύσεις (πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, βρώσιμα όσπρια, σκληρό σίτο, ζαχαρότευτλα, καρπούς με κέλυφος, μήλα, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά σανοδοτικά ψυχανθή και σπαράγγια).
Υπενθυμίζεται ότι πέρσι στην αντίστοιχη περίπτωση (των κομμένων της ειδικής ενίσχυσης, οι πληρωμές είχαν γίνει μετά από αρκετούς μήνες, το φθινόπωρο.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου