Thursday, 28 March, 2024

Συνάντηση Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με το CIHEAM

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του CIHEAM (Διεθνές Κέντρο Ανώτατων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών), Mohammed Sadiki και τον Γενικό Γραμματέα, Placido Plaza

είχε στο γραφείο του την Πέμπτη, 06 06 ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη και τον Διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), Γεώργιο Μπαουράκη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο πλευρές συζήτησαν για τις προοπτικές και τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του ΜΑΙΧ, που είναι ένα από τα τέσσερα αγρονομικά ινστιτούτα του CIHEAM και επικεντρώνεται κυρίως στην παροχή μεταπτυχιακών σπουδών, στην προώθηση ερευνητικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων και συνεργασιών μεταξύ των χωρών της Μεσογείου.
Επιπλέον, συζήτησαν για το Σχέδιο Δράσης για τη Μεσόγειο (CAPMED 2025), που είναι σύμφωνο με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης της Ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Υπουργός, τέλος, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του CIHEAM ότι η Ελλάδα, βγαίνοντας από την οικονομική κρίση, αυξάνει ξανά τη χρηματοδότησή της προς τον οργανισμό, καθώς αναγνωρίζει τη σημασία του ρόλου του και το έργο του όλα αυτά τα χρόνια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου