Friday, 29 March, 2024

Την 5η Freskon εγκαινίασε η Ολυμπία Τελιγιορίδου

«Ο πρωτογενής τομέας είναι ο κλάδος που μπορεί να επανεκκινήσει την εθνική οικονομία της χώρας μας» τόνισε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπία Τελιγιορίδου

εγκαινιάζοντας την 5η έκθεση της Freskon στην Θεσσαλονίκη.
Η κ. Τελιγιορίδου τόνισε πως η παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα βιολογικά, υψηλής ποιότητας και ταυτότητας, «αυξάνεται ολοένα και περισσότερο» και αναφέρθηκε στη μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να πάρει σημαντικό μερίδιο της διεθνούς αγοράς φρούτων και λαχανικών, τη στιγμή που σε ευρωπαϊκό και πολιτικό επίπεδο η συζήτηση για ασφαλή και υγιεινή διατροφή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Τελιγιορίδου υπενθύμισε τα εργαλεία χρηματοδότησης που βρίσκονται στη διάθεση των παραγωγών και επισήμανε ότι «πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στον τομέα της μεταποίησης και συσκευασίας, ώστε να μην μπορούν να δρουν οι επιτήδειοι εις βάρος των Ελλήνων παραγωγών».
Ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ταυτότητα και αυθεντικότητα και σημείωσε την ανάγκη οργάνωσης δικτύου στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και τη σημασία των συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου