Friday, 29 March, 2024

Άγιος νέος οσιομάρτυς Παύλος, ο εξ αροανίας Καλαβρύτων

Άγιος νέος οσιομάρτυς Παύλος, ο εξ αροανίας Καλαβρύτων-Ημέρα μνήμης του 22.5.2020
Χριστός Ἀνέστη και κάθε καλον εἰς ὅλους.
Καλήν και εὐλογημένην Ἀνάστασιν στις ψυχές μας, στην Ἑλλάδα μας, στην Ὀρθοδοξία μας και στον κόσμο ἅπαντα.
1.Ὡς γνωστόν, λόγῳ τῆς ἐπικρατούσης πλήρους συγχύσεως και ἀπαγορεύσεως ὅλων τῶν ἀνοιξιάτων και θερινῶν πανηγύρεων, ἐμεῖς ἐπροτείναμε εἰς τους Σεβασμιώτατούς μας πρώην και νῦν Καλαβρύτων και Αἰγιαλείας κ.κ. Ἀμβρόσιον & κ.κ. Ἱερώνυμον, να υἱοθετήσουν ὡς ἐφετινή ἡμέρα ἑορτῆς τοῦ Ἁγίου, την ἐπέτειον τῶν ἐγκαινίων τοῦ Ναοῦ μας και τῶν προσκτισμάτων αὐτοῦ, δηλαδη να τελέσωμε ὅλα μαζί την 26η Σεπτεμβρίου του 2020.
2. Εἰς τα πλαίσια τῆς ἐφαρμογῆς τῶν ἐγκυκλίων τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αἰγιαλείας, κάθε τρίτη Θεία Λειτουργία να τελεῖται εἰς τον Ἱ. Ν. τοῦ Ἁγ. Παύλου, θα τελέσωμε ἐκεῖ εἰς κλειστον κύκλον Θείαν Λειτουργίαν το Σάββατον 23.5.2020.
Ὅσοι δύναθε να προσέλθετε, εἶσθε εὐπρόσδεκτοι.
Η εορτή προς τιμή των Νεομαρτύρων λέει ο Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος σε επιστολή του προς άγνωστο παραλήπτη, δεν είναι τίποτα άλλο από τη δική μας διάθεση να τους μακαρίσουμε και να τους δοξάσουμε, προβάλλοντάς τους μεσίτες στο Θεό για την ψυχική μας ίαση κι ωφέλεια. Οι Χριστιανοί τους τιμάμε, τους ευλαβούμαστε, τους μακαρίζουμε, διαμοιράζουμε τα ματωμένα ιμάτιά τους, τα σχοινιά που τους έδεσαν ή τους κρέμασαν και φυλάμε τα χώματα που έβαψαν με το αίμα τους. Κι όλα αυτά χωρίς την άδεια της Εκκλησίας διότι οι θείοι Μάρτυρες δεν περιμένουν την επίγεια επικύρωση του μαρτυρίου τους, αφού σφράγισαν το τέλος τους με την ομολογία της θείας πίστεως και στεφανώθηκαν από τον Χριστό. Η άδεια της Εκκλησίας μας τονίζει ο Άγιος ζητείται και δίνεται μόνο στην περίπτωση των Οσίων Πατέρων και Μητέρων Της, διότι η αγιότητά τους δεν είναι σ̉ όλους γνωστή. Η Εκκλησία εξετάζει τον βίο και τα θαύματά τους και βεβαιώνει με την εκκλησιαστική της αυθεντία την αγιότητα τους και ότι οι πιστοί ακωλύτως μπορούν να τους εορτάζουν.
ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ και Τάμα Έθνους (Φωτεινή Γραμμή)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου