Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Στη Σουηδία θεωρούν τα σκληρά μέτρα λαϊκιστικά

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, αρθρογράφος, παρουσιάστρια και συγγραφέας που ζει και εργάζεται στη Σουηδία.
«Στη Σουηδία έχουμε 146 νεκρούς και 4.028 καταγεγραμμένα κρούσματα. Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία δεν είναι αξιόπιστα. Στο δικό μου κύκλο ξέρω πάνω από 10 άτομα που έχουν κοροναϊό, έχουν καλέσει στα νοσοκομεία και τους λένε να κάτσουν σπίτι τους, και να ξανακαλέσουν όταν δεν θα μπορούν να αναπνεύσουν», σημείωσε η κ. Πασχαλίδου.
Σε ό,τι αφορά στα μέτρα, η ίδια επισημαίνει ότι λίγα είναι αυτά που έχουν γίνει. «Μας προτείνουν να αποφύγουμε τα ταξίδια το Πάσχα. Στη Σουηδία έχουμε άλλη νοοτροπία. Οι πολιτικοί δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στους πολίτες και στην ατομική ευθύνη, και θεωρούν αρκετά λαϊκιστικά τα μέτρα που έχουν παρθεί σε άλλες χώρες», εξήγησε.
«Μόνο τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά. Ένα εκατομμύριο παιδιά πηγαίνουν κανονικά σχολείο. Έχουν κλείσει τα πανεπιστήμια και τα λύκεια. Αλλά σε πολλά καφέ βλέπουμε κόσμο να δουλεύει», πρόσθεσε.
«Εδώ συνεχίζει η ζωή σχετικά κανονικά. Έχουν ακυρωθεί μεγάλες εκδηλώσεις αλλά τα μέτρα είναι σχετικά ήπια. Έχουν αφήσει πλέον στην άκρη τη θεωρία της αγέλης και προσπαθούν να επιβραδύνουν την εξέλιξη του ιού, για να αντέξει και το σύστημα υγείας», συμπλήρωσε η κ. Πασχαλίδου, προσθέτοντας ότι υπάρχει έντονη συζήτηση στη χώρα και για τις οικονομικές επιπτώσεις του ιού, με τη Σουηδία να καταγράφει ήδη χιλιάδες ανέργους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου