Friday, 19 April, 2024

Κύπρος: Πτώματα στο λατομείο, έρευνες για τη σορό της 6χρονης

Σοκ και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει στην Κύπρο οι αποκαλύψεις για τον 35χρονο Κύπριο υπολοχαγό ο οποίος παραδέχθηκε ότι σκότωσε μία 38χρονη

από τις Φιλιππίνες καθώς και την 6 χρονών κορούλα της.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, εκτός από τη σορό που βρέθηκε χθες, στο φρεάτιο εγκαταλελειμμένου λατομείου στο χωριό Μιτσερό, η οποία όμως δεν ανήκει στην κόρη της Marry Rose από τις Φιλιππίνες, οι αστυνομικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να βρουν και άλλα πτώματα.
Υπενθυμίζεται ότι στο ίδιο φρεάτιο είχε εντοπιστεί την περασμένη Κυριακή και το πτώμα της Φιλιππινέζας Marry Rose, ενώ οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν την 6χρονη κόρη της, Sierra, η σορός της οποίας αναζητείται στην περιοχή του Ξυλιάτου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο κάμερες που εντόπισαν το Σάββατο, το πτώμα της άγνωστης γυναίκας μετά από πολύωρες προσπάθειες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, φαίνεται να κατέδειξαν πως μέσα στο νερό υπάρχουν τουλάχιστον ακόμη δύο όγκοι και εκφράζονται φόβοι ότι πρόκειται για ανθρώπινες σορούς.
Ο 35χρονος «Ορέστης», ο οποίος «έσπασε» στην ανάκριση και παραδέχτηκε το φόνο μητέρας και κόρης, υπέδειξε στις Αρχές σημείο στη λίμνη – όχι στο φράγμα – στο Ξυλιάτου όπου έριξε το άψυχο πτώμα της μικρής Sierra.
Παρά τις προσπάθειες των δυτών, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το κοριτσάκι, έτσι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και σήμερα, αλλά και όσο χρειαστεί μέχρι να υπάρξει κατάληξη.
Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος Κύπρου, στο φρεάτιο που βρίσκεται στο Μιτσερό όπου χθες, ανασύρθηκε γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής, στοιχείων, οι Αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν και άλλα πτώματα.
Σημειώνεται πως η γυναίκα που βρέθηκε χθες βρισκόταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, γυμνή και δεμένη πισθάγκωνα, στην ίδια δηλαδή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Marry Rose.
Μακάβρια ευρήματα
Κατά τις χθεσινές έρευνες με δύο ειδικές κάμερες οι οποίες βυθίστηκαν μέσα στα θολά και βαθιά νερά του φρεατίου, εντοπίστηκαν όγκοι που μοιάζουν πολύ με πτώματα. Ωστόσο, οι συνθήκες στο φρεάτιο είναι δύσκολες και οι κίνδυνοι για τους ειδικούς που εργάζονται στο χώρο, πάρα πολλοί.
Ο «Ορέστης» έστειλε μήνυμα σε μάνα εξαφανισμένης
Όπως μετέδωσε το κανάλι Άλφα, ο κύριος Λούης Κουτρουκίδης, πρόεδρος του Συνδέσου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, αποκάλυψε πως ο «Ορέστης» είχε επικοινωνήσει με μητέρα κοπέλας που είχε εξαφανιστεί στις 17 Δεκεμβρίου και της είπε «οι Αρχές της Κύπρου εξαφάνισαν την κόρη σου». Ο κ. Κουτρουκίδης ανέφερε επίσης πως υπάρχουν και άλλες εξαφανισμένες κοπέλες τις οποίες δεν αναζητεί κανείς. Όσον αφορά στην Marry Rose, ο κ. Κουτρουκίδης κατήγγειλε πως προσπάθησε να ενημερώσει τις Αρχές και να δώσει στοιχεία που κατείχε για την εξαφάνισή της, αλλά η Αστυνομία δεν του έδινε σημασία, κάνοντας και δημόσια έκκληση στον Ιωνά Νικολάου, αλλά χωρίς ανταπόκριση.
«Ενα καλό πράμα που κάμνεις, αλλά τούτη έφυεν που τα κατεχόμενα, μην χάνεις την καλή σου υγεία», του είπε αστυνομικός, όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουκίδης.
Κατά συρροή δολοφόνος;
Εάν εντοπιστεί η σορός της μικρής και το πτώμα της άγνωστης γυναίκας που εντοπίστηκε χθες διασυνδεθεί με τον «Ορέστη», τότε η Αστυνομία μπορεί να έχει στα χέρια της ένα κατά συρροή δολοφόνο.
in.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου