Friday, 29 March, 2024

Αρχίζουν οι διαδικασίες για τις φορολογικές δηλώσεις 2019

Τις διαδικασίες για το ετήσιο ραντεβού των φορολογούμενων με την Εφορία άρχισε να τρέχει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με στόχο η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet

για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ανοίξει φέτος νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.
Με απόφασή του ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, δίνει προθεσμία έως τις 28 Φεβρουάριου στους εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά στο Taxisnet τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, καθώς και τις βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα του 2018.
Εξαιρετικά για τις βεβαιώσεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα, ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής ορίστηκε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής η προηγούμενη μέρα της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων.
Οι φορολογούμενοι θα δουν και φέτος στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης προσυμπληρωμένα τα στοιχεία που αφορούν τις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2018 καθώς και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους και τα τεκμήρια.
Πάντως το νέο στοιχείο των φετινών φορολογικών δηλώσεων αφορά τους συζύγους οι οποίοι θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να υποβάλουν χωριστά φορολογική δήλωση. Όσοι έχουν αποφασίσει να υποβάλλουν φέτος χωριστές δηλώσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να ανοίξει ο δρόμος, απαιτείται ο ένας από τους δυο συζύγους ή τα μέρη Συμφώνου Συμβίωσης να υποβάλει ανέκκλητη δήλωση στην Δ.Ο.Υ στην οποία υπάγεται έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου