Thursday, 28 March, 2024

Επίδομα παιδιού, γέννησης, ΚΕΑ – Οι πρώτες παρεμβάσεις των Υπουργών

Η πρώτη μέρα της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Υπουργείο Εργασίας ξεκίνησε ήδη. Η νέα υπουργός Εργασίας έπιασε δουλειά, καθώς οργανώνει

και στελεχώνει το γραφείο της. Τα στοιχήματα είναι μεγάλα, καθώς εκκρεμεί να δούμε πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα παιδιού, το «επίδομα γέννησης στα 2000€ για κάθε νέα γέννα, ενώ θα υπάρξουν αλλαγές στις κλίμακες. Αλλαγές έπονται και στο ΚΕΑ (κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης), καθώς και στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Στόχος της υπουργού είναι να αυξήσει την πίτα, από τα 760 εκατ.€ που είναι σήμερα στο 1 δισ.€.

 «Καταλαβαίνω ότι έχω ένα υπουργείο με δημόσιους λειτουργούς, που κάνουν με κέφι τη δουλειά τους και το πολύ μεγάλο μου στοίχημα είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Είναι πολλοί στον ΟΠΕΚΑ, πολλοί στην Σολωμού, πολύς κόσμος γενικά που κάνει με αξιοπρέπεια τη δουλειά του πολλά χρόνια και πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, οπότε οργανωσιακά και επιχειρησιακά πρέπει να μάθω καλά το υπουργείο μου και να κάνω τους ανθρώπους του να με εμπιστευτούν», είπε μπαίνοντας στο υπουργείο η νέα υπουργός Εργασίας.

O νέος υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, στις πρώτες δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι στις άμεσες πρωτοβουλίες «είναι η στήριξη, με κάθε τρόπο, της οικογένειας, ενώ το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα αποτελέσει ξανά το βασικό εργαλείο άσκησης αποτελεσματικής κοινωνικής παρέμβασης. Όπως πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης: «Δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή ονόματος για ιδεοληπτικούς λόγους όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που καθιερώσαμε εμείς για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2014, ακολουθώντας τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές, θα διευρυνθεί, θα ενισχυθεί και θα αγκαλιάσει τους αδύναμους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, παρέχοντας όχι μόνο οικονομική στήριξη αλλά και εγγυημένες ευκαιρίες επανένταξης στην κοινωνία και την εργασία».

Αναφερόμενος πριν λίγο καιρό σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι κανένα από τα επιδόματα που δίνονται δεν κόβεται, και υπενθύμισε ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θεσμοθετήθηκε από τη ΝΔ και αυτό θα ενισχυθεί.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου