Friday, 19 April, 2024

Μετά το Λονδίνο στον Λευκό Οίκο ο Μητσοτάκης

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο Λευκός Οίκος εν όψει της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον στις 7 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υποδεχτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια επίσκεψη που θα «γιορτάσει τους ισχυρούς δεσμούς στην οικονομία, την ασφάλεια και τον πολιτισμό μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, ενός σημαντικού συμμάχου του ΝΑΤΟ».

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, σημειώνεται πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόναλντ Τραμπ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα μακροχρόνια στρατηγικά ενδιαφέρονταν των δύο εθνών στην ενίσχυση της σταθερότητας, την ευημερείας και της συνεργασίας στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. «Ο πρόεδρος Τραμπ θα δώσει έμφαση στη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε ό, τι αφορά στην 5G τεχνολογία.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

“Ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν εκτενώς τα στρατηγικά ενδιαφέροντα των δύο χωρών στην ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο. Ο Πρόεδρος Τραμπ θα δώσει έμφαση στην σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε ό, τι αφορά το 5G, ενάντια στην κακόβουλη επιρροή στην περιοχή και προωθώντας την θρησκευτική ελευθερία ανά τον κόσμο”.

Προς το παρόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει απόψε στο Λονδίνο, από τη Μαδρίτη που βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Αύριο το μεσημέρι ο Κ. Μητσοτάκης, στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας θα έχει συνάντηση με επενδυτές, ενώ στις 19:15, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου