Thursday, 28 March, 2024

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην περιοχή των Κουφαλίων Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας
συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους. Επισκέφτηκε αρχικά το Δημαρχείο Χαλκηδόνας, που εδρεύει στα Κουφάλια, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Τσουκνιδά, στελέχη και εργαζομένους στο Δήμο.
Ο Δήμαρχος έθεσε στον κ. Τζιτζικώστα το ζήτημα της ολοκλήρωσης των αρδευτικών έργων της περιοχής και τον ενημέρωσε για την έγκριση της κατασκευής αποχέτευσης ομβρίων στην επέκταση των Κουφαλίων και για την εξέλιξη στα έργα της ασφαλτόστρωσης και κατασκευής ομβρίων υδάτων στις επεκτάσεις της Γέφυρας, του Αγίου Αθανασίου, των Κουφαλίων και της Χαλκηδόνας, όπως και για το αρδευτικό δίκτυο στη Νέα Μεσήμβρια. Ο κ. Τσουκνιδάς επισήμανε τη στενή συνεργασία που είχε με τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια και σημείωσε ότι Δήμος και Περιφέρεια οφείλουν να διατηρήσουν αυτό το επίπεδο συνεργασίας και τα επόμενα χρόνια για να υλοποιηθούν σημαντικά έργα που δρομολογήθηκαν σε όλο το Δήμο Χαλκηδόνας.
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι Περιφέρεια και Δήμος εργάστηκαν και θα συνεχίσουν να εργάζονται για να ολοκληρωθούν μια σειρά από υποδομές στην περιοχή, που αποτελούν πάγιο αίτημα των κατοίκων, ενώ για το αρδευτικό δίκτυο Κουφαλίων υπογράμμισε πως πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές υποδομές του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλονίκη, η οποία έπειτα από πολυετείς καθυστερήσεις όταν ολοκληρωθεί θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες γεωργούς της περιοχής.
Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την αγορά των Κουφαλίων και συνομίλησε με καταναλωτές, με επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς και καταστηματάρχες, οι οποίοι του έθεσαν τα ζητήματα καθημερινότητας στην περιοχή.
Επόμενος σταθμός του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» ήταν το Αστυνομικό Τμήμα Κουφαλίων. Ο Διοικητής και οι Αστυνομικοί του τμήματος ενημέρωσαν τον κ. Τζιτζικώστα για την παραβατικότητα στην περιοχή και του έθεσαν το ζήτημα του ελλιπούς εξοπλισμού του τμήματος.
Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η υποστελέχωση και η έλλειψη στοιχειωδών μέσων για να επιτελέσουν το έργο τους οι Αστυνομικοί είναι η κύρια αιτία των πολλών κρουσμάτων παραβατικότητας. Η προστασία του πολίτη και η δημόσια ασφάλεια είναι ζητήματα που καθορίζουν την ποιότητα της καθημερινότητας σε κάθε περιοχή. Δεν είναι δυνατόν σε μια τόσο μεγάλη περιοχή το κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα να διαθέτει μόλις ένα περιπολικό». Δεσμεύτηκε μάλιστα να θέσει άμεσα το ζήτημα τόσο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όσο και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ και το αρμόδιο Υπουργείο.


Στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, ο κ. Τζιτζικώστας συνομίλησε με τη διοίκηση και το προσωπικό. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική μονάδα υγείας, που εξυπηρετεί το σύνολο του Δήμου Χαλκηδόνας, αλλά και γειτονικές περιοχές, παρέχοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας. Διοίκηση και προσωπικό του Κέντρου Υγείας ευχαρίστησαν τον κ. Τζιτζικώστα για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες που επιτεύχθηκε μετά τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας με νέα μηχανήματα στο Ακτινολογικό και Οδοντιατρικό τμήμα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας έκανε βόλτα στο κέντρο των Κουφαλίων, ήπιε καφέ και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, ενώ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Κουφαλίων.
«Το γυναικείο μοναστήρι είναι πρότυπο, καθώς οι 31 μοναχές πέραν των πνευματικών καθηκόντων τους έχουν να επιδείξουν σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο, που μνημονεύεται σε όλη την περιοχή. Πρόκειται για γυναίκες σε μεγάλο βαθμό πτυχιούχες ανωτάτων σχολών, που παρέχουν βοήθεια σε άπορους, πολύτεκνους, ασθενείς και σε όποιον τη χρειάζεται και ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας απέναντί τους», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» το απόγευμα επισκέπτεται τα Γιαννιτσά και χωριά της Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου