Friday, 29 March, 2024

Πολιτική σύγκρουση Μαξίμου – ΝΔ μετά τη συνέντευξη Μαρινάκη

Σφοδρή πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει με «φόντο» τη ραδιοφωνική συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη, με Μαξίμου και Νέα Δημοκρατία να ανταλλάσσουν… βολές

μετά από όλα όσα είπε ο επιχειρηματίας για την περίοδο αγοράς των τηλεοπτικών αδειών. Η εν λόγω συνέντευξη προκάλεσε και την αντίδραση του Πέτρου Κόκκαλη, μετά από τις αναφορές του κ. Μαρινάκη στο πρόσωπό του.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real 97,8, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε πως η κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε όταν ο ίδιος αρνήθηκε να δανείσει το ποσό των 26 εκατ. ευρώ στον Χρήστο Καλογρίτσα -κάτι, που όπως δήλωσε, του ζητήθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά προκειμένου ο κ. Καλογρίτσας να μπορέσει να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια.
«Θα σας κάνω μια αποκάλυψη: Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς που την ήθελε και ο πρωθυπουργός τον καιρό που γινόταν ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Όπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω υπό τη μορφή δανείου το ποσό των 26,3 εκατ. ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ζήτησε εξηγήσεις τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τον Νίκο Παππά ο οποίος ήταν την περίοδο εκείνη αρμόδιο υπουργός.
«Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης που επιβεβαίωσε και σήμερα τις στενές σχέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του, προέβη σήμερα σε μια πολύ συγκεκριμένη καταγγελία. Είπε, ότι το 2016 ο Νίκος Παππάς του μετέφερε αίτημα του κ. Τσίπρα να δανείσει 20,5 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια. Ανέφερε, επίσης, ότι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τα ΜΜΕ, τού ζητήθηκε να τοποθετήσει στον ΔΟΛ διευθυντές της αρεσκείας του Μαξίμου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:
«Ρωτάμε ευθέως τους κ.κ. Τσίπρα και Παππά: Ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης, ναι ή όχι»;
Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο απάντησε δηκτικά τόσο στον Βαγγέλη Μαρινάκη όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση. Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού χαρακτηρίζει «πραγματικό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ισχυρίζεται πως ο «γνωστός εφοπλιστής, εκδότης και κατηγορούμενος “βγαίνει μπροστά” ακριβώς μια μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα “στημένα”».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μαξίμου:
Επιτέλους! Ο πραγματικός αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Μαρινάκης, διαπιστώνοντας προφανώς την ανεπάρκεια του κ. Μητσοτάκη, αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια.
Ο γνωστός εφοπλιστής, εκδότης, και κατηγορούμενος «βγαίνει μπροστά» ακριβώς μία μέρα μετά την οριστικοποίηση της παραπομπής του σε δίκη για κακούργημα για τα «στημένα».
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης:
– Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, και για μια σειρά άλλα εγκλήματα, αλλά εκτοξεύει απειλές, ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος στην ιστορία Πρωθυπουργός που θα καταδικαστεί για «σκευωρία» εναντίον του. Τον ενημερώνουμε ότι πρέπει να περιμένει στη σειρά μετά τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Γεωργιάδη γιατί προηγείται η δήθεν «σκευωρία» της Novartis.
– Χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση, ή με άλλο κόμμα.
– Έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς, αλλά δηλώνει ότι αυτός είναι που άφησε ελεύθερους τους δημοσιογράφους του να γράφουν τη γνώμη τους.
– Πρέπει να ψάξει πολύ κανείς για να βρει πλοίο του με ελληνική σημαία, αλλά δηλώνει πατριώτης και… Μακεδονομάχος.
Προφανώς, οι μεταχρονολογημένες δήθεν αποκαλύψεις του, ενόψει και των εκλογών, έχουν την αξιοπιστία που τις προσδίδουν ο βίος και η πολιτεία του.
Ας είναι πάντως βέβαιος, ότι την παλινόρθωση της σαπίλας που ονειρεύεται για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ, δεν θα την επιτρέψει ο ελληνικός λαός. Λίγη ώρα αργότερα, πηγές της Νέας Δημοκρατίας επανήλθαν και σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Μαξίμου, τονίζουν:
«Το Μέγαρο Μαξίμου που κατηγορούσε συλλήβδην επιχειρηματίες και πολιτικούς αντιπάλους, αποδεικνύεται ότι μονίμως συνομιλεί εξυπηρετεί και διαπλέκεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η σιωπή των κ. Τσίπρα και Παππά απέναντι στις σημερινές καταγγελίες, απλά επιβεβαιώνει την ενοχή τους».
«Μπροστινός» του κ. Μαρινάκη ο κ. Μητσοτάκης, ανταπαντά το Μαξίμου
“Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ, αμέσως μετά την εμφάνιση του διωκόμενου και για εμπορία ναρκωτικών, Βαγγέλη Μαρινάκη, έσπευσε μέσα σε λίγα λεπτά να υιοθετήσει τα ψευδή και λασπώδη επιχειρήματά του. Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Επιβεβαιώνει την πεποίθησή μας, ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως ακριβώς και ο δήμαρχος του Πειραιά, είναι απλά μπροστινοί του πραγματικού αρχηγού της ΝΔ”, ήταν η ανταπάντηση του Μεγάρου Μαξίμου με νέο non paper
Αντίδραση και από τον Πέτρο Κόκκαλη
Στα «πυρά» του Βαγγέλη Μαρινάκη απάντησε και ο Πέτρος Κόκκαλης, σε συνέντευξή του στο Κανάλι Ένα του Πειραιά.
«Ο κ. Μαρινάκης μου ζήτησε να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος. Ωστόσο εγώ δεν ήθελα να είμαι δοτός Δήμαρχος με ένα ορισμένο δημοτικό συμβούλιο από τον ίδιο. Σοκάρομαι από τον τρόπο με τον οποίον ο κύριος Μαρινάκης αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά» δήλωσε ο Πέτρος Κόκκαλης.
«Έχει σημασία να πω την αλήθεια στον κόσμο του Πειραιά και, αν θέλει, ας βγει να με διαψεύσει. Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης» είπε συγκεκριμένα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόσθεσε:
«Όπως τσακώνεται με όλο τον κόσμο, κάποια στιγμή τσακώθηκε και με τον κ. Μιχαλολιάκο και μου ζήτησε, το Φεβρουάριο του 2014, να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Μου μετέφερε την πρόταση μέσω του Γιάννη Μώραλη που εργαζόταν τότε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και είμαστε φίλοι. Του ζήτησα δύο μέρες να το σκεφτώ αλλά άμεσα αποφάσισα ότι, παρότι είναι σπουδαίο να είσαι δήμαρχος Πειραιά, δεν είμαι διατεθειμένος να είμαι δοτός δήμαρχος Πειραιά, με ένα δημοτικό συμβούλιο εκλεγμένο από τον κ. Μαρινάκη».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «για τον Ολυμπιακό θα τον κρίνει και τον ίδιον η ιστορία» προσθέτοντας ότι «ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος αλλά καμιά φορά παίζουν ρόλο και οι άνθρωποι. Κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από τον Ολυμπιακό, θα μας κρίνει όλους η ιστορία».
Είπε ακόμα για τον εφοπλιστή, ότι «έχει τον δημοσιογραφικό οργανισμό Μαρινάκη, έχει και καινούργιο κανάλι, έχει πάρα πολλά “παπαγαλάκια” που χρησιμοποιεί. Πρόσφατα ανακάλυψαν έναν λάθος παππού, θα μου βρούνε και κανέναν τρίτο παππού όπου να ‘ναι. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή τη συζήτηση. Πρέπει όμως να τον παρακαλέσω να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος το χαρακτήρα του».
Στη συνέντευξή του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε δηλώσει για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ:
«Δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με τον Πέτρο Κόκκαλη και δεν έχω κανένα λόγο να κάνω βόλτα σε ΜΜΕ και να κατηγορήσω τον Πέτρο Κόκκαλη. Ο Π. Κόκκαλης ήταν μαζί μας επειδή το είχε ζητήσει ο πατέρας του για να έχει κάτι να ασχολείται επειδή είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του, και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό όπου άφησε 7 εκατ. ευρώ χρέη. Θέλω να ευχηθώ καλή πορεία στον Πέτρο και τίποτε άλλο».
Cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου