Sunday, 24 January, 2021

Χαμός στη Βουλή: Ο Μπούγας παρομοίασε τον Πολάκη με τον Γκέμπελς

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα είπε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας. “Δεν αξίζετε σε αυτή τη χώρα να κυβερνάτε με αυτόν τον τρόπο. Κλείνω με τον αγαπημένο μου τρόπο που είναι μια μαντινάδα που σας την αφιερώνω. Επειδή νομίζετε ότι με αυτά όλα που κάνετε θα μας φοβίσετε και θα μας κάνετε να υποχωρήσουμε. Σας λέω το εξής και το λέω και σε όλο τον κόσμο που στήριξε τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ , που θα τις ξαναστηρίξει και που πολύ σύντομα θα κληθούμε να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τις τύχες της χώρας . Σαν πληγωθεί ο αετός, να μην τον ελυπάσαι, θα ξανανοίξει τα φτερά και τότε να φοβάσαι”, ανέφερε.

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μπούγας ο οποίος απάντησε: “Κύριε Πολάκη συνεχίστε έτσι, μην σταματάτε. Συνεχίστε να αντιπολιτεύεστε τη ΝΔ με τον τρόπο που το κάνατε σήμερα και το κάνετε συνεχώς. Και βέβαια επειδή κάθε φορά που ο κ. Πολάκης ανεβαίνει στο βήμα και απευθύνεται στη ΝΔ είτε με μαντινάδα, είτε με το η δεύτερη φορά αριστερά θα είναι αλλιώς, είτε με οποιονδήποτε άλλον τρόπο ,φροντίζει να εκτοξεύει μια απειλή, όλα αυτά παραπέμπουν στο γνωστό “θα ξαναρθούμε και θα τρέμει η γη”.

O κ. Πολάκης αντέδρασε και για αρκετά λεπτά στη βουλή επικράτησε πανδαιμόνιο, με αποτέλεσμα να παρέμβει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου. “Ντροπή να το σκέφτεστε και να το υπονοείτε” είπε ο κ. Μπούγας ζητώντας από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει.

“Θα ανακαλέσει ο κ. Πολάκης για το αλλιώς την επόμενη φορά αριστερά και το ο αετός θα εκδικηθεί και μετά θα το συζητήσουμε.. Δεν ερμηνεύω τίποτα, μπορεί να παραπέμπει εκεί, αυτό είπα και μόνο. Όταν βρίζετε συνέχεια και απειλείτε δεν μπορεί να μένουμε απαθείς. Να προσέχει όποιος χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις γιατί γίνονται συνειρμοί”.” είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να φωνάζουν από τα έδρανα. Ο κ. Αθανασίου προσπαθούσε να ρίξει τους τόνους καλώντας όλες τις πλευρές να ηρεμήσουν
Πολάκης σε Μπούγα: Θα βάλω να ακούσετε τι τραγούδαγε ο Άδωνις Γεωργιάδης – Η απάντηση του βουλευτή της ΝΔ

Η κόντρα των Πολάκη-Μπούγα συνεχίστηκε και μόλις κατέβηκε ο βουλευτής της ΝΔ από το βήμα. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και υποστήριξε: «Ζητώ τον λόγο διότι προσπάθησε με χυδαίο τρόπο ο κ. Μπούγας να διαστρέψει τη μαντινάδα που είπα στο τέλος και να το εντάξει ότι κάποιος είναι φορέας ναζιστικής λογικής. Θα αποσύρει τελείως αυτό που είπε από τα πρακτικά γιατί αλλιώς θα με αναγκάσει να βάλω σε ανοικτή ακρόαση αυτόν που έχετε αντιπρόεδρο στο κόμμα σας να τραγουδά σε γλέντι του κόμματος που ανήκε παλιότερα ότι «θα ξαναγυρίσουμε και θα τρέμει η γη». Για τον Άδωνι Γεωργιάδη, σε αυτόν να τα λέτε αυτά».

«Εμείς από τους ναζί έχει πληρώσει η οικογένειά μου. Τον παππού τον σκότωσαν αυτοί», είπε στη συνέχεια ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Δεν θα μου μιλάτε εσείς που έχετε δώσει καταφύγιο σε ό,τι υπόλειμμα “γερμανοτσολιά” υπάρχει στην ελληνική κοινωνία στο κόμμα σας. Πάρτε πίσω αυτό που είπατε τώρα». Ακολούθως τον λόγο πήρε ο κ. Μπούγας. «Δεν εννοούσα για ναζιστική νοοτροπία ούτε για τον κ. Πολάκη ούτε βέβαια για κοινοβουλευτικό κόμμα», υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Εκείνο που είπα, είναι ότι με αυτές τις εκφράσεις και μάλιστα το είπα καλοπροαίρετα για να προστατεύσω τους συναδέλφους που κλείνουν τις ομιλίες τους με τέτοιες αναφορές και απειλές. Κ. Πολάκη από το περιεχόμενο της ομιλίας σας βγαίνει ότι απειλείτε. Και δεν μιλήσατε για τα λαμόγια , αναφερθήκατε στους βουλευτές της ΝΔ. Όταν κανείς χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις στον λόγο του, είναι επικίνδυνο στο δημοκρατικό πολίτευμα να γίνονται τέτοιες». «Εκείνο που ήθελα να τονίσω είναι ότι τέτοιου είδους απειλές που διατυπώνονται από το βήμα της Βουλής, είναι επικίνδυνο για το δημοκρατικό πολίτευμα», είπε καταλήγοντας ο κ. Μπούγας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου