Friday, 24 March, 2023

Η μουσικοχορευτική παράσταση του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών ”Η Πέλλα” (vid)

Η μουσικοχορευτική παράσταση του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών ”Η ΠΕΛΛΑ” με θέμα ”Χορευτικά καρποφορήματα”

σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Το χορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι χοροδιδάσκαλοι του Ομίλου κ. Χρήστος Κατσαφυλούδης και κ. Αναστασία Κεχαγιά στο παραδοσιακό πρόγραμμα και ο Θανάσης Βαρσαμάς στο μοντέρνο. Παρουσιάστηκε ένα άρτιο χορευτικό, σκηνοθετικό και ενδυματολογικό αποτέλεσμα. Οι χοροί και τα τραγούδια απέσπασαν το πολύ θερμό χειροκρότημα των θεατών.pellaomilosΠαρουσιάστηκαν χοροί από τη  Μακεδονία, τη Θράκη, την Ήπειρο και Θεσσαλία, το Αιγαίο,  το Ιόνιο και την εκδήλωση έκλεισε ένα ευρωπαϊκό τάγκο.

Το άριστο αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε με τις φορεσιές του Ε.Ο.Γ  ‘’Η ΠΕΛΛΑ” καθώς και φορεσιές που πρόθυμα δάνεισαν φίλοι σύλλογοι.

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τους συλλόγους:

Λύκειο Ελληνίδων Θεσαλονίκης, Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυωτών Γιαννιτσών “Ανατολική Ρωμυλία”, Σύλλογο Στραντζαλιωτών Ν. Πέλλας, Πολιτιστικό  Σύλλογο  Καμποχωρίου “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”, Πολιτιστικό  και Μορφωτικός Σύλλογος Καλλίστη (Καλαμαριάς), Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Κουφαλίων ”ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”.Ο πρόεδρος του ομίλου Γ. Δόντσιος ανέφερε στον χαιρετισμό του:

Η ελληνικός κόσμος ύμνησε την απλότητα και άντλησε τη σοφία του από την παρατήρηση των μικρών και καθημερινών πραγμάτων, σκύβοντας πάνω από τη γη, κοιτώντας τον ουρανό και τη γη. Οργάνωσε τη ζωή του γύρω από τις δραστηριότητες της αγροτιάς και τον κύκλο των εποχών. Καρτερικά υπομένοντας τα γυρίσματα του καιρού και τα τερτίπια της ιστορίας δεν έχασε ποτέ την πίστη του, καρτερικά υπομένοντας την φτώχεια του.

Στα αλώνια και στις τράτες η διχόνοια δεν κατάφερε να μπει. Η αλληλεγγύη κυριάρχησε και γι αυτό επιβίωσε. Μαζί με έννοιες μοναδικές όπως το φιλότιμο δημιούργησε τη χαρμολύπη ως φιλοσοφία ζωής που τον κράτησε στο μέτρο. Στο μέτρο στη χαρά, στο μέτρο και στην λύπη και τα δυο μαζί παρόντα σε κάθε στιγμή της ζωής και πάντα μαζί με τον χορό και το τραγούδι. Έτσι για να μη χάνει ποτέ την ελπίδα του, να μη σταματά ποτέ να ελπίζει σε καρποφορία ακόμη και όταν όλα είναι σκοτεινά και δυσοίωνα.omilospella2

Θελήσαμε να υμνήσουμε την ευλογημένη ελληνική φύση και τούς ανθρώπους της μέσα από την εκδήλωση αυτή.

Να θυμηθούμε όλοι μας εικόνες της Ελλάδας  που ξεχνάμε, να θυμηθούμε πόσο ευλογημένος είναι ο τόπος μας και εμείς που ζούμε σ αυτόν. Να τον  ξαναγαπήσουμε και να  τον τιμήσουμε στηρίζοντας τους ανθρώπους και τα προϊόντα της ελληνικής γης. Στο τέλος προσθέσαμε την φιλοσοφία άλλων λαών  για να δούμε πως εκείνοι εξέφρασαν το βίωμά τους και να κάνει καθένας τους δικούς του συλλογισμούς.omilospella

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόψυχα τα παιδιά και τους χορευτές  για το χρόνο που αφιέρωσαν και μάλιστα εν μέσω αυξημένων σχολικών υποχρεώσεων για την προετοιμασία της παράστασης, τους γονείς  τα μέλη  και τους χορηγούς μας, που μας στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις σε καιρούς χαλεπούς,  όλους όσους βοήθησαν στην οργάνωση της παράστασης και όλους εσάς που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας.

Σας ευχαριστώ.

Επιπλέον θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους για το μουσικό κομμάτι της παράστασης που ήταν εξαιρετικό.

Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους μουσικούς

Ματρακούλια Παύλο (Κλαρίνο), Σταφυλά Γρηγόρη  (Σοπράνο), Καμηλάκη Αρετή (Βιολί-τραγούδι)

Σιταρά Θεόδωρο (Τρομπέτα), Ζώρα Δημήτριο (Ματσαρόκ) (Τρομπέτα)

Σαμαρά Σταμάτη (Λαούτο-τραγούδι), Παπαδόπουλο Παναγιώτη (Ακορντεόν), Παπαδόπουλο Αντώνη (Κρουστά)

Με τιμή

το Δ.Σ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου