Wednesday, 22 September, 2021

Με επιτυχία η παράσταση «Ανδρομάχη» στα Γιαννιτσά, με συγκέντρωση τροφίμων για τους πυρόπληκτους

Το βράδυ της Δευτέρας, 6 Σεπτεμβρίου 2021 στο ανοικτό θέατρο Γιαννιτσών, ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, το Ιερό Ίδρυμα Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα»

ο Σύλλογος Ανατολικής Ρωμυλίας Καρυωτών Γιαννιτσών και ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Πέλλας «H Ανατολική Ρωμυλία», με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας, του Δήμου Πέλλας και με την αρωγή της Μικρασιατικής Εστίας Πέλλας, διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία την θεατρική παράσταση «ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του συμπατριώτη μας ανατολικορωμυλιώτη, Γιάννη Νικολαΐδη. Αρκετοί θεατές καθώς και εξέχοντα πρόσωπα της Πολιτικής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Πρόεδροι Πολιτιστικών Συλλόγων παρακολούθησαν την παράσταση η οποία τους καθήλωσε με τις εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών.
Πριν την εκδήλωση από νωρίς κατά την προσέλευση των θεατών τα μεγάφωνα μετέδιδαν τραγούδια του μεγάλου Μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη στην μνήμη του, ενώ είχαν τοποθετηθεί στο χώρο αφίσες του. Η εκδήλωση άρχισε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας κου Απόστολου Ζαφειρόπουλου ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους στη βραδιά Πολιτισμού, αλληλεγγύης, αλλά και μνήμης για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, εκ μέρους όλων των συνδιοργανωτών είπε ότι, η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Ιερού Ιδρύματος Ελλήνων Ανατολικής Ρωμυλίας «Η Αγία Τριάδα» αλλά και των συνδιοργανωτών Συλλόγων. Οι σύλλογοι μας αναπτύσσουν και ενθαρρύνουν πρωτοβουλίες, συντονίζουν και παρακινούν καθετί που αγγίζει τον άνθρωπο, προάγει τον πολιτισμό και ευνοεί τις συνθήκες για δημιουργία και ανάπτυξη.
Η σημερινή παράσταση έχει και μια ιδιαιτερότητα εκτός από τα διαχρονικά μηνύματα της Ανδρομάχης του Ευριπίδη, που θα αναδυθούν, μας δόθηκε και η ευκαιρία πρώτον να προσφέρουμε τρόφιμα  και είδη πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που πλήγηκαν από την λαίλαπα των πυρκαγιών που έπληξαν την πατρίδα μας, δείχνοντας την αλληλεγγύη και την αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας και με την πράξη μας αυτή να καταστήσουμε τον άνθρωπο επίκεντρο του Πολιτισμού μας.

Και δεύτερον να τιμήσουμε την μνήμη του σπουδαίου Έλληνα Μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη. Να τιμήσουμε τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη, τον σπουδαίο δημιουργό, τον αγωνιστή, τον ανθρωπιστή Μίκη Θεοδωράκη. Στον δικό μας Μίκη. Στον άνθρωπο που έβαλε την Ελλάδα πάνω στις νότες του και την γύρισε στην Οικουμένη. Στον Οικουμενικό Μίκη. Και του ευχήθηκε καλό ταξίδι στην Αιωνιότητα. Και τελείωσε τον χαιρετισμό του με ευχαριστίες προς τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κκ Ιωήλ και τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο για την στήριξη τους. Στον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, Αθανάσιο Επιτροπάκη για την συν αντίληψη και την ευαισθησία του να συνδιοργανώσουμε την εκδήλωση. Τους προέδρους των συνδιοργανωτών Συλλόγων Κική Παπαδοπούλου και Αργύρη Νινιατσούδη και τα μέλη των ΔΣ, καθώς και την κα Ελένη Μαυροκεφαλίδου της Μικρασιατικής Εστίας Πέλλας. Τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου και τον σκηνοθέτη Γιάννη Νικολαΐδη που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους ηχολήπτες και τέλος, ευχαρίστησε τους θεατές, που με την παρουσία τους έδωσαν την χαρά στους πρωταγωνιστές να ξεδιπλώσουν το μεράκι και το ταλέντο τους στο έπακρον, ώστε να παρακολουθήσουμε μια θαυμάσια παράσταση. Και τελείωσε απευθύνοντας κάλεσμα στους παραβρισκόμενους να παραβρεθούν στην θεμελίωση του Πολιτιστικού Κέντρου του Ιερού Ιδρύματος, στη Λειβαδίτσα της Πέλλας, στην οποία προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς με την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Δημάρχου Πέλλας, στις αρχές Νοεμβρίου 2021, όπως θα ενημερωθείτε σύντομα.
Οι θεατές προσέφεραν γενναιόδωρα τρόφιμα για τους πυρόπληκτους συμπατριώτες μας, τα οποία θα διατεθούν άμεσα από την ΔΗΚΕΠΑΠ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου