Saturday, 20 July, 2019
Home / Ειδήσεις / Πολιτιστικά / “Οίκος Ενοχής” στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

“Οίκος Ενοχής” στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Ο «Οίκος Ενοχής», είναι μία διασκευή της πιο επίκαιρης κωμωδίας των τελευταίων ετών «Ράους», που φέρει την υπογραφή του συγγραφικού δίδυμου Θανάση Παπαθανασίου και Μιχαήλ Ρέππα

που έρχεται στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών την Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018 στις 8μ.μ.
Είναι η ιστορία οχτώ χαρακτηριστικών νεοελλήνων που προσπαθούν με χίλιους τρόπους να εξαπατήσουν το δημόσιο για να αποσπάσουν εύκολο χρήμα.
Η υπόθεση ξεκινάει από τη στιγμή που τρεις τυπικοί μικροαστοί, ένας υπάλληλος του υπουργείου συγκοινωνιών , μια προϊσταμένη νοσοκόμα και μια φαρμακοποιός κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Ένα υπέροχο κτίριο με ιστορία , γιατί σε αυτό κάποτε είχε μείνει ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.
Η πρώτη έκπληξη που περιμένει τους τρεις κληρονόμους είναι ότι στο εν λόγω κτίριο στεγάζεται ένας οίκος ανοχής στον οποίο δουλεύουν μια Ελληνίδα, μια Ρωσίδα και ένας υπάλληλος επί της υποδοχής.


Οι τρεις κληρονόμοι αρχικά σοκάρονται από το είδος της επιχείρησης, που στεγάζεται στην ιδιοκτησία τους, αλλά γρήγορα ξεπερνούν το σοκ και συνεργάζονται με μεγάλη ευκολία. Και όχι μόνο συνεργάζονται, πρωτοστατούν με πολύ πρωτότυπες ιδέες για τη βελτίωση των εισοδημάτων της επιχείρησης. Εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Άγγελου Σικελιανού ιδρύουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο και παίρνουν επιδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Τα πράγματα όμως περιπλέκονται επικίνδυνα όταν μετά την έλευση της τρόικας στην Ελλάδα ελέγχονται από το υπουργείο όλοι οι σύλλογοι που έχουν επιδοτηθεί. Τι θα κάνουν όταν έρθει να τους ελέγξει ο αυστηρός Γερμανός επίτροπος; Πώς θα παρουσιάσουν τον οίκο ανοχής;
Ο άνεμος μίας διαφοροποιημένης οπτικής στα πράγματα είναι αυτή η παράσταση. Ποιος είναι τελικά ο ηθικός και ποιος ο ανήθικος; Ποιος είναι ο απατεώνας; Αυτός ή ο άλλος ή μήπως εγώ και ο τρόπος που βλέπω και αντιλαμβάνομαι τους ανθρώπους και τις καταστάσεις;
Όσο για εμάς… Εμείς είδαμε ένα κόκκινο φως… μπήκαμε και σας το παρουσιάζουμε με:
ΦΟΥΛΑ ΤΟΥΝΤΟΥΡΗ – ΒΟΥΛΑ ΞΥΛΟΥΡΓΙΔΟΥ
ΤΑΚΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΝΤΙΛΑΚΗΣ
ΤΕΤΑ ΒΑΡΝΑΒΑ – ΕΛΕΝΗ ΠΛΟΥΓΑΡΗ
ΤΙΜΟΛΕΩΝ ΤΟΥΝΤΟΥΡΗΣ – ΗΛΙΑΣ ΛΕΚΑΚΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΑΚΗΣ
ΣΒΕΤΛΑΝΑ – ΣΑΝΙΑ ΚΑΝΚΑΡΕΒΣΚΙ
ΣΑΜΑΝΘΑ – ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ
ΧΑΙΝΡΙΧ ΣΤΟΥΦΕΛ – ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΕΚΑΚΗΣ
Συντελεστές:
Βοηθοί ομάδας: Σάκης Ιωάννου, Έφη Παπαργυρίου, Σοφία Σεμερτζίδου
Επιμέλεια Ήχου, Μουσικής : Βούλα Ξυλουργίδου, Ρένα Γρηγοριάδου
Ήχος: Στάθης Τυριακίδης
Κομμώσεις: Μαρία Καρτάλη
Κουστούμια: Όροφος
Μακιγιάζ: Γεωργία Μουρατίδου
Σκηνοθεσία / Σκηνογραφία : Ρένα Γρηγοριάδου
Συντονισμός ομάδας: Ελένη Πλούγαρη
Σχεδιασμός προγράμματος-αφίσας: Χριστίνα Ζυγούρη
*Ενημέρωση: Τα έσοδα για αυτή την παράσταση θα διατεθούν ως δωρεά σε σχολική μονάδα ΑμεΑ που φοιτούν μαθητές από όλο τον Νόμο Πέλλας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

9 + 7 =