Tuesday, 19 October, 2021
Τελευταίες Ειδήσεις

Μαρτυριάρης: ο λόγος πλέον δεν έχει και τόση σημασία…

Είδαμε μία επώνυμη επιστολή-καταγγελία από δύο δημότες του Δήμου Πέλλας βάση της οποίας όπως αναφέρουν, μετά από πολλές οχλήσεις προς τους αρμόδιους του Δήμου για αλλαγή δημόσιων λαμπτήρων σε δρόμο στον οποίο υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος λόγω έλλειψης επαρκούς φωτισμού. Η επιστολή των δύο δημοτών:

Το έπος της καμένης λάμπας
“Είναι γεγονός ότι η παρούσα δημοτική αρχή επαίρεται για τη νοικοκυροσύνη της. Ήταν η σημαία της πριν από τις εκλογές και ο κεντρικός άξονας της πολιτικής της. Είναι όμως έτσι?
Εδώ και ενάμιση χρόνο με κατ’ επανάληψη τηλεφωνικές οχλήσεις και προσωπική παρουσία στους αρμόδιους (προηγουμένως ο κ. Μάρκου και τελευταία ο κ. Χατζόπουλος) ζητήσαμε να αλλάξουνε κατ’ αρχήν έναν δημόσιο λαμπτήρα και σταδιακά τέσσερις επειδή στο διάστημα που μεσολάβησε (ενάμιση χρόνος) κάηκαν και οι άλλες τρείς.
Το σημείο είναι σκοτεινό τα βράδια, κυκλοφορούν πολλά αδέσποτα και φοβόμαστε να πάμε στο σπίτι μας χώρια που υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος λόγω της ταχύτητας των οχημάτων.
Μπορεί να φαίνεται ακραίο και όμως μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν στάθηκε δυνατό να αντικατασταθούν οι καμένοι λαμπτήρες αλλά γίναμε και μάρτυρες μιας απίστευτης κοροϊδίας από μέρους της δημοτικής αρχής.
Αφού επικαλέστηκαν διάφορες κατά καιρούς δικαιολογίες (δεν καταλάβαμε που βρίσκονται οι καμένοι λαμπτήρες, υπάρχει μεγάλος φόρτος εργασίας, δεν έχουμε λάμπες, δε φτάνει το καλάθι κ.α.) έφτασαν στο σημείο να μας αντιμετωπίζουν εχθρικά (άρνηση να συνομιλήσουν μαζί μας) επειδή ζητάμε το αυτονόητο.
Αν λοιπόν ανεβαίνοντας στο Ελευθεροχώρι και πριν από τη στροφή για Ν. Μυλότοπο δείτε τέσσερις κολώνες της ΔΕΗ τυλιγμένες με μεγάλες νάιλον σακούλες μην αναρωτηθείτε τι συμβαίνει. Ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες του κ. Χατζόπουλου για να μπορέσει το υπηρεσιακό όχημα να καταλάβει επί τέλους ποιες λάμπες κάηκαν παρά το ότι ακόμη και το καλάθι σταματήσαμε στο δρόμο και τους ενημερώσαμε.
Μάταια όμως. Παρά το ότι εδώ και ενάμιση μήνα, τυλίξαμε με ευλάβεια τις κολώνες της ΔΕΗ με νάιλον σακούλες, οι λάμπες δεν αντικαταστάθηκαν.
Πρέπει πάντως να ομολογήσουμε ότι η ευρηματικότητα των αρμοδίων σε δικαιολογίες είναι αστείρευτη. Η σημερινή δικαιολογία (εικοστή ή μάλλον εικοστή πρώτη) είναι ότι υπάρχει ένα χαντάκι και δεν μπορεί να προσεγγίσει το καλάθι. Δικαιολογία αστήρικτη μιας και οι κολώνες είναι (όπως όλες της ΔΕΗ άλλωστε) πάνω στον κεντρικό δρόμο.
Επειδή εμείς δεν ανεχόμαστε πλέον αυτή την κοροϊδία και σαφώς δεν πρόκειται να απευθυνθούμε ξανά στους αρμόδιους αναρμόδιους, εφιστούμε την προσοχή τους ότι η επόμενη κίνησή μας θα είναι μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Γιαννιτσών δεδομένου ότι ο κίνδυνος ατυχήματος είναι μεγάλος, ο κίνδυνος που διατρέχουμε από τα αδέσποτα επίσης και ασφαλώς την ευθύνη θα την έχει ακέραια ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος και ο προϊστάμενός του”.
Βαβαδέρη Ευδοξία
Ατματζίδης Γιώργος

Εμείς πέρα από αυτά τα σημεία, να αναφέρουμε για άλλη μία φορά τα χάλια σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο… Πίσσα σκοτάδι παντού, από τη Χαλκηδόνα έως την Έδεσσα ή την Αλμωπία. Απορώ μάλιστα, τελευταία ήρθε ο περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας για την κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου, για πολλοστή φορά φυσικά. Πετώντας έρχεται; Τα χάλια δεν τα βλέπει; Ποιανού είναι τέλος πάντων οι ευθύνες; Ας τις αναλάβουν. Οδικό δίκτυο Ουγκάντας έχουμε καταλήξει να είμαστε που θέλουμε και έξοδο στην Εγνατία…

Ανήμερα της έκδοσης της εφημερίδας μας και των περισσοτέρων του νομού, ο δήμος της Πέλλας για άλλη μία φορά επέλεξε να ορίσει συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, με αρκετά θέματα, από τα οποία ξεχωρίζουν οι προτάσεις ένταξης έργων στο LEADER και η έγκριση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗΚΕΠΑΠ για την κατάρτιση και ψήφιση του προϋπολογισμού της για το 2015, και για την έγκριση της ψήφισης του ετήσιου προγράμματος δράσης της για το 2015.

Ο Διονύσης Σταμενίτης, όπως και ο Δάνης ο Τζαμτζής δεν κατάφεραν να εκλεγούν λόγω φυσικά του εκλογικού συστήματος και αυτό ίσως καταγράφεται ως ‘’παράπονο’’ από τον Διονύση στην ευχαριστήρια επιστολή του. Σημειώνει πως: «Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία έχασε τη μάχη των εκλογών και δεδομένου του εκλογικού συστήματος η δυναμική που του δόθηκε δεν μεταφράστηκε σε εκλογή». Έτσι έχει το σύστημα κύριοι, οπότε κάθε λόγος πλέον δεν έχει και τόση σημασία…

Η αγωνία του Γιάννη Σηφάκη κράτησε μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν ενημερώθηκε κι επίσημα ότι καταλαμβάνει τη δεύτερη εκλόγιμη θέση με βάση τις ψήφους που έλαβε. Ευχάριστη η είδηση σίγουρα για τον ίδιο αλλά και για την Αλμωπία, που εξέλεξε βουλευτή. Η Έδεσσα πάλι δεν κατάφερε να βγάλει κάποιον από τον ‘’τόπο’’ της και πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν την πικρία τους…

Πολλά ήταν τα ευτράπελα που σημειώθηκαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Ένας υποψήφιος, δεν βρήκε ούτε την ψήφο του και η φράση δεν είναι μεταφορική! Ο Σωτήρης Ζαρχανής αν και είχε παρουσιαστεί στις αρχές Ιανουαρίου ως υποψήφιος του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου στο νομό Καρδίτσας, τελικά κατέβηκε ως ανεξάρτητος. Στο 100% της καταμέτρησης, ο κος Ζαρχανής δεν συγκέντρωσε ούτε μια ψήφο. Ο ίδιος, μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι το όνομα του δεν υπήρχε ούτε σε ψηφοδέλτιο του Κινήματος, ούτε σε μεμονωμένο ψηφοδέλτιο, ώστε να ψηφίσει τον εαυτό του!

Καλά, το τι ακούσαμε πριν τις εκλογές πάντως πρέπει να τα ξαναθυμήσουμε μάλλον σε κάποιους… μήπως και κάνουν πράξη τα λόγια τους! Βαρύγδουπες δηλώσεις είχε κάνει ο Πάγκαλος, αν θυμάστε, λέγοντας πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυτοκτονήσει. Τώρα τι λέει; Θέλει βοήθεια; Ο Γεωργιάδης έλεγε ότι θα μεταναστεύσει γενικά και ο Ψαριανός θα μεταναστεύσει στη Αλβανία! Ο Βαρουφάκης, ακόμη δεν τον είδαμε ως τσάρο της Οικονομίας, έκανε την πρώτη κ.λοτούμπα, δηλώνοντας: ‘’Δεν θα συζητήσουμε για το κούρεμα του χρέους’’!

Ανέκδοτο
Η εθνική Ιταλίας και η εθνική Ποντίων έπαιζαν ένα φιλικό αγώνα water polo. Το πρώτο επτάλεπτο λήγει 7-0, υπέρ της Ιταλίας. Οι Πόντιοι πανηγυρίζουν. Το δεύτερο επτάλεπτο λήγει 20-0. Οι Πόντιοι εξακολουθούν να πανηγυρίζουν. Οι Ιταλοί κοιτούν έκπληκτοι. Το τρίτο επτάλεπτο λήγει 60-0. Το γήπεδο σείεται από τους έξαλλους πανηγυρισμούς των παραληρούντων Ποντίων οπαδών. Τέλος το παιχνίδι λήγει 85-0 υπέρ των Ιταλών. Οι κερκίδες έχουν πάρει φωτιά και οι Πόντιοι παίκτες ανοίγουν σαμπάνιες μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Ιταλών παικτών και παραγόντων. Ο Κωστίκας πρόεδρος της Ποντιακής αποστολής, μέσα σε μια έκσταση συναισθημάτων προσκαλεί τους Ιταλούς σε τρικούβερτο γλέντι. Ο Ιταλός πρόεδρος δέχεται, με την απορία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. -»Μα καλά, αφού χάσατε 85-0, γιατί χαίρεστε;» -»Γιατί αυτή τη φορά δεν πνίγηκε κανείς…» (Κάθε παρομοίωση με το εκλογικό αποτέλεσμα είναι τυχαία)

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου