Friday, 19 April, 2024

Αίτημα παράτασης προς το Εθνικό Κτηματολόγιο από φορείς της Πέλλας

Προς την «ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε.» (ΕΚΧΑ Α.Ε.)
ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΙΤΗΜΑ
Των:
1) ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δήμος Πέλλας», που εδρεύει στα Γιαννιτσά Νομού Πέλλας, νομίμως εκπροσωπούμενου
2) ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δικηγορικός Σύλλογος Γιαννιτσών», που εδρεύει στα Γιαννιτσά, νομίμως εκπροσωπούμενου
3) Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Νομού Πέλλας, που εδρεύει στην Έδεσσα, νομίμως εκπροσωπούμενης
Η Κοινοπραξία ΚΤΗΜΑΤΟΓΝΩΜΩΝ ΙΙ προχώρησε σε Ανάρτηση των προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων για το Εθνικό Κτηματολόγιο των Καλλικρατικών Δήμων Πέλλας και Σκύδρας του Νομού Πέλλας την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018.
Οι αιτήσεις διόρθωσης και οι ενστάσεις, σύμφωνα με τον νόμο, υποβάλλονται εντός δύο (2) μηνών – ή εντός τεσσάρων (4) μηνών για τους κατοίκους εξωτερικού – από την ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης, ήτοι μέχρι την 18η-2-2019.
Επειδή το χρονικό αυτό διάστημα των δυο μηνών συνέπεσε με την εορτή των Χριστουγέννων, οπότε πολλοί συμπολίτες μας δεν ενήργησαν εγκαίρως, συμβουλευόμενοι τον δικηγόρο ή μηχανικό τους.
Επειδή θορυβημένοι οι πολίτες από την αποστολή των αποσπασμάτων του Κτηματολογικού Πίνακα και του Κτηματολογικού Διαγράμματος που έλαβαν προχώρησαν σε δηλώσεις δικαιωμάτων, που για διάφορους λόγους δεν είχαν δηλώσει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα, στη δίμηνη αυτή προθεσμία να συνυποβάλλονται, εκτός από αιτήσεις διόρθωσης και ενστάσεις, χιλιάδες δηλώσεις νέων δικαιωμάτων.
Επειδή στην πράξη αποδείχθηκε το διάστημα των δυο μηνών ελάχιστο για την τακτοποίηση προβλημάτων, πολλά εκ των οποίων πηγάζουν από πράξεις που έλαβαν χώρα δεκαετίες πριν.
Επειδή για τους λόγους αυτούς παρατηρούνται τεράστιες ουρές πολιτών και επαγγελματιών, που ταλαιπωρούνται πολλές ώρες για την υποβολή ενστάσεων και δηλώσεων, παρά τις προσπάθειες της αναδόχου εταιρείας και του προσωπικού.
Επειδή μια παράταση της διάρκειας της υποβολής αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων για διάστημα τουλάχιστον δυο μηνών θα βοηθούσε να εξομαλυνθεί η κατάσταση, δίχως να καθυστερήσει ουσιωδώς την πρόοδο του έργου.
Σας Ζητούμε:
Να χορηγήσετε δίμηνη, κατ’ ελάχιστο, παράταση στην υποβολή αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων επί των προσωρινών Κτηματολογικών Διαγραμμάτων και Πινάκων για το Εθνικό Κτηματολόγιο των Καλλικρατικών Δήμων Πέλλας και Σκύδρας του Νομού Πέλλας.
Γιαννιτσά Νομού Πέλλας, 12/02/2019
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών Στάθης Φουντουκίδης
Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΤΕΕ Νομού Πέλλας Λευθέρης Αβραμίδης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου