Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Απελευθέρωση της Σκύδρας σαν σήμερα, 17 Οκτωβρίου 1912

Η ιστορική ημερομηνία της απελευθέρωσης της Σκύδρας από τον ελληνικό Στρατό, στις 17 Οκτωβρίου 1912, που ενσωμάτωσε τη Σκύδρα

στα εθνικά εδάφη και έβαλε τέλος στην τουρκική σκλαβιά, τίμαται σήμερα, Πέμπτη.
ΣΤΙς 10:00 το πρώι, θα τελεστεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας. Στις 10:15΄εκφώνηση ομιλίας για το ιστορικό της ημέρας από τον Υποδιευθυντή του Γυμνασίου Σκύδρας Σταύρο Καραβίτη.
Στις 10:30΄ Τρισάγιο στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τη Δήμαρχο Σκύδρας, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, τον Στρατηγό – Διοικητή ΙΙας Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
-Ώρα 10:40΄ Ενός λεπτού σιγή. Εθνικός Ύμνος.
-Ώρα 10: 55΄Δεξίωση στο Δημαρχείο Σκύδρας.
Σαν σήμερα, πριν 107 χρόνια, ο ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Σκύδρα που πλέον ενώνεται με τον εθνικό κορμό ενώ μέχρι τότε βρισκόταν υπό τουρκική κατοχή.
Η απελευθέρωση της Σκύδρας είναι μια σημαντική σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας, αφού στη συνέχεια θα ακολουθήσει η απελευθέρωση της Έδεσσας, των Γιαννιτσών, της Αριδαίας και άλλων περιοχών της Μακεδονίας μας που επιστρέφουν στη θερμή αγκαλιά της Μητέρας Ελλάδας.
Σήμερα, μνημονεύουμε, τιμάμε και δοξάζουμε τους αγώνες τους έθνους μας για ελευθερία, δημοκρατία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη, όπως δήλωσε και πέρυσι με συγκίνηση και σεμνότητα η δήμαρχος Σκύδρας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου