Friday, 29 March, 2024

Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας: Αντίθετο στην απόφαση του Υπ. Παιδείας για τη διεξαγωγή εκλογών διαδικτυακά

Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Πέλλας εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη διεξαγωγή εκλογών υπηρεσιακών συμβουλίων

το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 με ηλεκτρονικό τρόπο και καλούμε, στην κρίσιμη αυτή στιγμή την πολιτική ηγεσία του να αναθεωρήσει τη στάση της και αφού λάβει σοβαρά υπόψη τις τεκμηριωμένες θέσεις του κλάδου να προχωρήσει σε:
1.Αναβολή της πραγματοποίησης των εκλογών (δυνατότητα που προκύπτει από πρόσφατη διάταξη νόμου), εξαιτίας των δυσμενών επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν και μέχρι να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες πραγματοποίησης μιας ανεμπόδιστης προεκλογικής παρουσίας των υποψήφιων στα σχολεία και διεξαγωγής δια ζώσης των εκλογών.
2.Παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι την εκλογή νέων.
3.Πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας δια ζώσης και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, για τον οποίο έχουμε εκφράσει σοβαρούς προβληματισμούς για την ταυτοποίηση των ψηφοφόρων, τη μυστικότητα της ψήφου και την γενικότερη «αντοχή» του συστήματος.
4.Διεξαγωγή των εκλογών σε εργάσιμη ημέρα (π.χ. Τετάρτη όπως ίσχυε ως τώρα) δίχως άδεια, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Αυτό θα διευκολύνει τη συμμετοχή των χιλιάδων εκπαιδευτικών που μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας στον τόπο εργασίας, για τους οποίους η ημέρα του Σαββάτου είναι απαγορευτική.
Δηλώνουμε, σε κάθε κατεύθυνση, ότι τιμούμε και υπηρετούμε τον θεσμό του αιρετού και θα υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο τη διατήρηση και ενίσχυσή του.
Δεν συμμετέχουμε σε καμία προπαρασκευαστική διαδικασία (συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών κλπ) των εκλογών αυτών.
Ζητούμε από όλες τις παρατάξεις να αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους για το ΠΥΣΔΕ Πέλλας ως ένδειξη διαμαρτυρίας και καταδίκης των αδιέξοδων επιλογών του Υ.ΠΑΙ.Θ, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην ιστορική μας ευθύνη απέναντι στον κλάδο.
Για το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Πέλλας
Ο Πρόεδρος Γιάννης Σουκιούρογλου

Ο Γ. Γραμματέας Δημήτρης Κάμτσης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου