Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ελένη Παπαζέκου, υπ. δημοτική σύμβουλος με τον Συνδυασμό “Πέλλα Μπροστά”

Η υποψήφια Ελένη Παπαζέκου με τον Συνδυασμό “Πέλλα Μπροστά” του Θεόδωρου Θεοδωρίδη δίνει το παρών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
“Αγαπητοί φίλες και φίλοι,
Η πόλη μας έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της τα τελευταία χρόνια.
Για αυτό το λόγο αποφάσισα να ενώσω και εγώ τις δυνάμεις μου με την ομάδα του υποψήφιου δημάρχου Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη και ζητώ την υποστήριξη σας.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Γιαννιτσά από οικογένεια Μακεδονομάχων. Από την πλευρά της γιαγιάς μου Διδασκάλου Ελένης της οποίας ο πατέρας Χρήστος δολοφονήθηκε από τους Βούλγαρους επειδή πρωτοστατούσε εναντίον τους, και από την πλευρά του παππού μου Περικλή Παπαζέκου, παρασημοφορημένου Μακεδονομάχου από τον βασιλέα Κωνσταντίνο για την πράξη του να κατεβάσει τη βουλγάρικη σημαία και να ανεβάσει την ελληνική στην Αγία Σοφία της Θεσσαλονίκης.
Έχω σπουδάσει Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη δραματική σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Έχω εργαστεί στα πλαίσια του ολοήμερου δημοτικού σχολείου στο μάθημα της θεατρικής αγωγής σε όλο το νομό Πέλλας.
Εργάζομαι ως αναπληρώτρια καθηγήτρια Χημείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Έχουμε αγάπη, ιδέες και διάθεση να υλοποιήσουμε το ΟΡΑΜΑ μας για την πόλη.
Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τα Γιαννιτσά μας μια πολιτισμένη και σύγχρονη πόλη, για εμάς, αλλά και για τα παιδιά μας.
Παρακάτω θα ήθελα να αναφέρω μερικούς από αυτούς τους στόχους που οι περισσότεροι μπορούν να πραγματοποιηθούν με κοινοτικά ή ευρωπαϊκά κονδύλια. Άλλοι δήμοι τα καταφέρνουν γιατί όχι και εμείς; Άλλες πάλι ιδέες δεν χρειάζονται χρήματα, μεράκι χρειάζονται.
Για όλα αυτά λοιπόν είμαι διατεθειμένη να δουλέψω και να τα δω να υλοποιούνται.
1)Κάποια στιγμή συνόδευα το γιο μου, ο οποίος ήταν με το ποδήλατο και μου λέει:
– Φαντάζεσαι μαμά να υπήρχε ποδηλατόδρομος;
Σε συζήτηση μου με τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη ο οποίος είναι αρχιτέκτων, δεν άργησε να καταστρώσει το τρίπτυχο πάρκινγκ- πεζοδρόμια -ποδηλατόδρομος. Δηλαδή με τη δημιουργία πάρκινγκ, η στάθμευση τον τροχοφόρων θα γίνεται μόνο στη μια λωρίδα και έτσι από την άλλη ελευθερώνεται 1.5 μέτρο για τη δημιουργία του ποδηλατόδρομου που θα διασχίζει όλη την πόλη, σε συνδυασμό με τη μορφοποίηση των κρασπέδων.
Έτσι όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και εμείς θα μπορέσουμε να αφήσουμε το αυτοκίνητο και να γυμναστούμε και λίγο ενώ παράλληλα θα κάνουμε τις δουλειές μας.
2)Μορφοποίηση των προαυλίων χώρων των σχολείων με δημιουργία γηπέδων με γκαζόν και ταρτάν, φυλασσόμενοι ώστε το απόγευμα να λειτουργούν ως γήπεδα.
3 ) Δημιουργία πάρκων και παιδικών χαρών και φυσικά μορφοποίηση του πάρκου φαντάσματος του Αγ.Γεωργίου.
4)Αξιοποίηση των δύο στρατοπέδων ως χώρων πρασίνου, ανέγερση Δημοτικού Ωδείου με μετακίνηση των παιδιών με αστικά τόσο για το Ωδείο όσο και για τον Ναυτικό Όμιλο στον Λουδία.
5 ) Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε όλο το νομό ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες σε ενέργεια του δήμου όπως ο βιολογικός καθαρισμός καθώς και να δοθεί ρεύμα σε οικογένειες που τους έχει κοπεί.
6)Βοήθεια σε ανθρώπους που είτε λόγω της ηλικίας τους είτε λόγω της υγείας τους σωματικής και ψυχικής έχουν μείνει μόνοι στη ζωή και τη χρειάζονται.
7) Δημιουργία δομής για γυναίκες που υφίστανται βία οποιασδήποτε μορφής ώστε να φιλοξενηθούν αυτές και τα παιδιά τους και να βοηθηθούν να ορθοποδήσουν.
8)Τακτοποίηση του θέματος των αδέσποτων
9) Συνεργασία με το ΚΘΒΕ ώστε να έρχονται παραστάσεις που περιοδεύουν και στην πόλη μας καθώς και άλλων παραστάσεων που παρουσιάζουν ενδιαφέρων του ελευθέρου θεάτρου
10) Προβολή του μουσείου της Πέλλας με πολιτιστικές δράσεις με στόχο την προσέλκυση τουρισμού τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού σε συνεργασία με μεγάλα τουριστικά γραφεία.
11) Πολιτιστικές δράσεις καλά οργανωμένες πέραν της παραμυθούπολης που και αυτές θα έχουν ως στόχο να φέρουν κόσμο στην πόλη μας.
Λόγω της ειδικότητας μου ως χημικού, αλλά και απόφοιτου της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ με κάνουν οι απόψεις μου είναι αρκετά συγκεκριμένες σε θέματα οικολογικής και πολιτιστικής ανάπτυξης.
Οι ιδέες είναι πολλές και στο πρόσωπο του υποψήφιου δημάρχου Πέλλας, Θεόδωρου Θεοδωρίδη είδα έναν άνθρωπο πρόθυμο, με θέληση να τις υλοποιήσει. Χρειαζόμαστε τη στήριξη σας, ώστε το κοινό μας ΟΡΑΜΑ για τα Γιαννιτσά να γίνει πραγματικότητα.
Σας ευχαριστώ
Με τη δική σας στήριξη μπορούμε να τα καταφέρουμε”!

Με εκτίμηση
Ελένη Παπαζέκου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου