Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

ΕΝΙΠ Πέλλας: Διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, με επικείμενη επίσχεση εργασίας (vid)

O εμπαιγμός συνεχίζεται! Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις μας στις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων, εισπράττουμε ανέξοδες υποσχέσεις και κοροϊδία.

Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να αρνείται να καταβάλει την ειδική, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας, εφημεριακή αποζημίωση των τελευταίων 9 μηνών (από τον Δεκέμβρη του 2021 έως σήμερα) των αναισθησιολόγων, των γιατρών των ΜΕΘ, των παθολόγων και των πνευμονολόγων των τμημάτων covid-19, που έκαναν και κάνουν ατέλειωτες εφημερίες για να κρατηθούν όρθια τα τμήματα. 

Το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να αρνείται να καταβάλει σε όλους τους γιατρούς των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών, τις αποζημιώσεις για τις πρόσθετες εφημερίες από τον μήνα Μάρτιο έως και σήμερα.

Το Υπουργείο Υγείας και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων μας υποχρεώνουν σε εξοντωτικό αριθμό εφημεριών, λόγω των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και μετά αποφασίζουν ότι δεν θα τις πληρωθούμε, εφαρμόζοντας οριζόντια περικοπή των εφημεριών με τον κόφτη του 9%!! Ως εδώ και μη παρέκει.Οι τραγικές αυτές συνθήκες, ανάγκασαν τους ιατρούς να βγουν και σήμερα σε παράσταση διαμαρτυρίας, στην πύλη του νοσοκομείου Γιαννιτσών. Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών, Μπάμπης Αποστολίδης είπε μεταξύ άλλων, πως: Η υπομονή και η αντοχή των γιατρών του δημοσίου συστήματος υγείας έχουν εξαντληθεί προ πολλού. Έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων.

Και εύρυθμη λειτουργία δεν υπάρχει με απλήρωτους τους εργαζόμενους σε αυτά, ιδιαίτερα των συναδέλφων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Προχωρούμε σε επίσχεση εργασίας από το εφημεριακό έργο, έως ότου καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων εφημεριών στο ακέραιο, χωρίς καμία περικοπή».Στη συνέχεια, οι γιατροί με το υπογεγραμμένο κείμενο, πήγαν στον διοικητή για να δηλώσουν την-γνωστή βέβαια- κατάσταση και την επικείμενη επίσχεση εργασίας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου