Monday, 4 December, 2023

Επιστολή προς τους Βουλευτές Κεντροδυτικής Μακεδονίας για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο

Επιστολή προς τους Βουλευτές Κεντροδυτικής Μακεδονίας για το νέο φορολογικό Νομοσχέδιο, από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Δυτικής & Κεντρικής Μακεδονίας

Προς: Βουλευτές Νομού Κοζάνης: Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, Μιχάλη Παπαδόπουλο, Παρασκευά Κουκουλόπουλο και Καλλιόπη Βέτα

Βουλευτές Νομού Πέλλας: Γεώργιο Καρασμάνη, Διονύσιο Σταμενίτη, Βασίλειο Βασιλειάδη και Θεοδώρα Τζάκρη

Βουλευτές Νομού Ημαθίας: Απόστολο Βεσυρόπουλο, Αναστάσιο Μπαρτζώκα, Λάζαρο Τσαβδαρίδη και Βασίλειο Κοτίδη

Βουλευτή Νομού Γρεβενών: Ιωάννη Γιάτσιο

Βουλευτή Νομού Καστοριάς: Μαρία Αντωνίου

Βουλευτές Νομού Φλώρινας: Σταύρο Παπασωτηρίου και Θεοπίστη Πέρκα

Επιστολή με θέμα: Εξαίρεση του Λιανικού εμπορίου από το νέο σύστημα φορολόγησης των Ελεύθερων Επαγγελματιών

Αξιότιμοι κύριοι/ες Βουλευτές

Για ακόμη μια φορά το λιανεμπόριο και ειδικά οι μικρές και πολύ μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, μπαίνουν εκ νέου στο στόχαστρο της κυβέρνησης με τα νέα τεκμήρια φορολόγησης των Ελεύθερων Επαγγελματιών. Η έκπληξη και η απογοήτευση του κλάδου μας μετά και την ενημέρωσή μας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί προς συζήτηση στη βουλή είναι απόλυτα δικαιολογημένη αφού πιστεύουμε πώς η ψήφισή του θα καταδικάσει την πλειοψηφία των συναδέλφων μας και θα τους οδηγήσει σε αφανισμό.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο το οποίο θίγει ολόκληρο τον κλάδο μας, αφού μας καθιστά στη συνείδηση του κόσμου και κυρίως των πελατών μας «συστηματικούς φοροφυγάδες» κάτι που έρχεται σε αντίθεση ιδιαίτερα με τη σημερινή εικόνα του Λιανικού Εμπορίου της σύγχρονης εποχής που δίνει τη δυνατότητα στη διαφανή και ελεγχόμενη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Γιατί λοιπόν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να υποβληθούμε σε μία δοκιμασία φορολόγησης επί μη πραγματικών αλλά τεκμαρτών εισοδημάτων όταν είμαστε εμείς αυτοί που ανταποκριθήκαμε θετικά, παρά τις οικονομικές επιβαρύνσεις, στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ως βασική προϋπόθεση μετάβασης στη νέα ψηφιακή εποχή;

Γιατί να πληρώσουμε τώρα αυτό τον άδικο «Κεφαλικό φόρο» ως «Δώρο» της κυβέρνησης για την ανταπόκρισή μας σε κάθε τι που θα συνέβαλε στην πάταξη της φοροδιαφυγής που είναι κοινό ζητούμενο;

Κύριε/α Βουλευτή

Εκφράζοντας και εκπροσωπώντας όλους τους συναδέλφους μας, των 24 Εμπορικών Συλλόγων της Ομοσπονδίας μας, σας μεταφέρουμε με την επιστολή μας την κραυγή αγωνίας και απόγνωσης του εμπορικού κόσμου των Νομών μας, (Ν. Κοζάνης, Ν. Πέλλας, Ν. Ημαθίας, Ν. Γρεβενών, Ν. Καστοριάς και Ν. Φλώρινας), που πάνω από μια δεκαετία έχει σηκώσει δυσανάλογα το βάρος της οικονομικής κρίσης που προηγήθηκε, της υγειονομικής με τα συνεχόμενα επιβληθέντα lockdown της αγοράς καθώς και της ενεργειακής κρίσης πού σε συνδυασμό με τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό έφεραν το οριστικό κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον κ. Πρωθυπουργό, για την επαναξιολόγηση της επίμαχης ρύθμισης, ώστε το νέο σύστημα φορολόγησης που θα διαμορφωθεί, μαζί με τις πολλές θετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο προωθούμενο νομοσχέδιο, να συμβάλλουν στη φορολογική δικαιοσύνη όλων των επαγγελματιών και πολιτών.

Θέλουμε υγιείς, βιώσιμες και ανοιχτές επιχειρήσεις στους Νομούς μας. Θέλουμε Ανάπτυξη και ΌΧΙ μαρασμό. Σε αυτό τον αγώνα σας θέλουμε μαζί μας.

Κοινοποίηση:

Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας

Ομοσπονδίες-μέλη της ΕΣΕΕ, Εμπορικοί Σύλλογοι-μέλη της ΟΕΣΔΚΜΑΚ

Επιμελητήρια Νομών: Κοζάνης, Πέλλας, Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, & Φλώρινας

Ο Πρόεδρος Ελμαλόγλου Νεκτάριος, ο ΓΓ Δημάδης Κωνσταντίνος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου