Friday, 29 March, 2024

Η Τ.Ο. Πέλλας του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις του στα Γιαννιτσά

Το απόγευμα του Σαββάτου, 9 Φεβρουαρίου, η Τ.Ο. Πέλλας του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές μέσα σε μια περίοδο που προετοιμάζεται

νέος γύρος επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Η εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του Γραμματέα της Τ.Ο. Πέλλας του ΚΚΕ και υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια, Μιχάλη Καλαϊτζή, που τόνισε ότι:
“Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους και στην Περιφέρεια, είναι στόχος που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, θα δώσει αέρα και δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή. Θα ενισχυθεί η φωνή μιας πραγματικής εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιούν από κοινού κράτος-κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμοι. Θα ενισχυθεί η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με έργα, υποδομές και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας. Θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που παλεύουν ενάντια στους αμερικανοΝατοικούς σχεδιασμούς, που φέρνουν μεγάλους κινδύνους στην περιοχή μας”.


Κάλεσε να στηθούν και να ενισχυθούν εστίες αντίστασης σε χώρους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές. “Είναι βασικό να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Τις μεγάλες σύγχρονες ανάγκες μας:
– για αντιπλημμυρική – αντιπυρική θωράκιση
– προστασία από ατυχήματα
– για ασφαλείς σύγχρονες και φθηνές αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες
– για σχολική στέγη και στήριξη των υποδομών υγείας και πρόνοιας, υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, την προστασία του περιβάλλοντος με ελεύθερους χώρους και αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος.
Αυτά τα έργα είναι που έχει ανάγκη ο λαός το 2019 και όχι να βλέπει την ζωή του καθημερινά να φτωχοποιείται ακόμα περισσότερο. Όλα αυτά δεν γίνονται στα σχολεία του νομού μας, τα νηπιαγωγεία, τους παιδικούς σταθμούς, όπου υπάρχουν μαθητές που κάνουν μάθημα σε κοντέινερ ή ισόγεια πολυκατοικιών. Δεν γίνονται στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού Πέλλας που υπολειτουργούν με αποτέλεσμα ο λαός να αναγκάζεται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσει στα διάφορα διαγνωστικά κέντρα. Αυτά τα έργα δεν γίνονται με τους ανύπαρκτους χώρους πρασίνου στην πόλη των Γιαννιτσών. Και υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που δεν γίνονται τέτοιου είδους έργα. Γιατί αυτά δεν δίνουν κερδοφορία στο μεγάλο κεφάλαιο, δεν δημιουργούν μπίζνα για τους μεγάλους επιχειρηματίες.”


Έκανε εκτενή αναφορά στις προτεραιότητες των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια και στους Δήμους: “Αυτές ακριβώς οι σύγχρονες ανάγκες της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, οι μεγάλες ελλείψεις σε κρίσιμους τομείς, ήταν και θα είναι στο επίκεντρο των παρεμβάσεων του ΚΚΕ, των εκλεγμένων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση”.
Στην εκδήλωση έγινε η παρουσίαση της υποψήφιας δημάρχου που στηρίζει το ΚΚΕ στο Δήμο Πέλλας.
Η Ολυμπία Παπαδοπούλου, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πέλλας, αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης που αποδεικνύει:
“Πως δεν έχουμε τοπική αυτοδιοίκηση αλλά μια τοπική διοίκηση, που εφαρμόζει κατά γράμμα τις ευρωενωσιακές και κυβερνητικές επιλογές. Ο Δήμος Πέλλας και οι άλλες παρατάξεις στάθηκαν δίπλα στις κυβερνητικές επιλογές και έβαλαν πλάτη για την εφαρμογή τους. Στον δήμο μας πέρασαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, που στόχο είχαν τον οικονομικό στραγγαλισμό του, το βάθεμα της ανταποδοτικότητας των δημοτικών υπηρεσιών, την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, την επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων.”
Με συγκεκριμένα παραδείγματα υπογράμμισε ότι ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ θα εφαρμόσει ταχύτερα την αύξηση της ανταποδοτικότητας και επιχειρηματικότητας που θα είναι τα κύρια έσοδα του δήμου: “Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ όπως και το μεσοπρόθεσμο που ακολουθεί είναι μνημονιακές υποχρεώσεις. Όσο και να σκίζουν τα ιμάτια τους ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, οι μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ και επαυξάνονται. Οδηγούν τον Δήμο να γίνει Α.Ε., με σκοπό το κράτος να αποσύρεται από τα βαρίδια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν σχέση με τα κονδύλια. Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής που αφορά στους δήμους αναφέρεται ότι τα μόνο έσοδα που θα αυξάνονται, θα είναι τα ανταποδοτικά τέλη και οι φόροι, ενώ η κρατική χρηματοδότηση θα παραμείνει καθηλωμένη και μειούμενη. Θα παραμείνουν παγωμένες και στα όρια της φτώχειας του 2018 για τα επόμενα τουλάχιστον 4 χρόνια, κάθε είδους κοινωνικές παροχές και οι πόροι για την κοινωνική πολιτική. Θα μείνει στα αζήτητα της δίκαιης ανάπτυξης το όποιο πρόγραμμα έργων και επενδύσεων, μέρος του οποίου αφορά τις οξυμένες ανάγκες σε αντιπλημμυρική – αντισεισμική προστασία, οι υποδομές σε υγεία, παιδικούς σταθμούς, σχολικές στέγες.”
Απευθυνόμενη και σε άλλες υποψηφιότητες στο δήμο, σημείωσε χαρακτηριστικά:
“Τα προβλήματα δεν είναι ανεξάρτητα από εμάς και όσοι θέλουν να θεωρούνται ανεξάρτητοι δεν έχουν να προσφέρουν προοπτική και λύση. Όλα είναι θέμα ταξικών επιλογών και τα τοπικά με τα γενικότερα προβλήματα δεν είναι άσχετα μεταξύ τους. Είναι κρίσιμο τώρα να σηκώσουμε ανάστημα, να διεκδικήσουμε να ζούμε σε μια πόλη που έχει ζωή, που οι κάτοικοι της ζουν αξιοπρεπώς και συνεχίζουν να κάνουν όνειρα. Μην τους αφήσουμε να τσακίζουν τις ζωές μας. Ας απαντήσουμε με την δράση μας.”
Τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στους 4 Δήμους του νομού Πέλλας στηρίζουν με την υποψηφιότητα τους εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, νέοι άνθρωποι, αγωνιστές από κάθε μετερίζι. Πολλοί από αυτούς δήλωσαν “παρών” στο κάλεσμα συμπόρευσης και με την παρουσία τους και την παρέμβαση τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου