Tuesday, 16 April, 2024

Θεσσαλονίκη: Τέλος του χρόνου οι διαγωνισμοί για τις νέες Μονάδες απορριμμάτων σε Αγ. Αντώνιο και Μαυροράχη

Στα τέλη του χρόνου αναμένεται να βγουν, παράλληλα, οι διεθνείς διαγωνισμοί για τις δύο νέες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ)

ανατολικού τομέα, στη θέση Άγιος Αντώνιος στη Θέρμη και δυτικού τομέα στην περιοχή της Μαυροράχης, η οποία “κλείδωσε” πρόσφατα, ως η πλέον κατάλληλη στην περιοχή, δεδομένου ότι το έργο θα έχει διασύνδεση με το ΧΥΤΑ.
Στόχος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) είναι η δημοπράτηση των έργων να γίνει, ει δυνατόν παράλληλα, ώστε όταν επιλεγούν οι ανάδοχοι, να αρχίσει η κατασκευή τους.
Τις δύο τοποθεσίες, όπου χωροθετούνται οι δυο Μονάδες, επισκέφθηκε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος συνοδεία του προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, (ΦΟΔΣΑ) Μιχάλη Γεράνη, έκανε και μια άτυπη αυτοψία, προκειμένου να διαπιστώσει την καταλληλότητα των χώρων, αλλά και την πρόσβαση, καθώς οι ΜΕΑ θα εξυπηρετούν και γειτονικούς, με τη Θεσσαλονίκη, νομούς.
Όπως είπε μιλώντας στο makthes.gr ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Γεράνης, ο Γ.Γ Διαχείρισης Αποβλήτων δήλωσε ικανοποιημένος από την επιλογή των χώρων για τα δύο μεγάλα έργα, που θα ανοίξουν το δρόμο για τα έργα ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ δήλωσε στη διοίκηση του Φορέα ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν να επισπευσθεί η κατασκευή τους και η εκταμίευση των απαιτούμενων πόρων.
διαβάστε τη συνέχεια στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου