Friday, 19 April, 2024

Θεόδωρος Καράογλου: Να βγάλουμε όλοι τις σημαίες στα μπαλκόνια μας για την 25η Μαρτίου

Έκκληση στους Έλληνες να υψώσουν την ελληνική σημαία σε μπαλκόνια και παράθυρα, απηύθυνε ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου

σε μια προσπάθεια τόνωσης του αισθήματος της εθνικής ομοψυχίας, στους δύσκολους αγώνες που δίνει η πατρίδα μας στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού και της ασύμμετρης απειλής στον Εβρο, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.
«Οι Έλληνες είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα και τους αγώνες. Ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε υψηλά ιδανικά και ιδέες, γι’ αυτό αποτελούμε παράδειγμα αυτοθυσίας, ηρωισμού και χρέους», δηλώνει ο κ. Καράογλου και συνεχίζει: «Επειδή οι ημέρες που ζούμε δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας, προτρέπω να υψώσουμε από σήμερα παντού -σε κάθε μπαλκόνι και παράθυρο- την ελληνική σημαία σε ένδειξη ομοψυχίας. Με τον τρόπο αυτόν τιμούμε όσους δίνουν καθημερινά τον δύσκολο αγώνα και στα δύο μέτωπα, ενώ παράλληλα τιμούμε την εθνική παλιγγενεσία και φυσικά τους ήρωες και τους μάρτυρες του 1821, που έπεσαν μαχόμενοι υπέρ πίστεως και πατρίδος. Από τη στιγμή που φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένες μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, ντύνουμε την Ελλάδα στα γαλανόλευκα, στέλνοντας το μήνυμα πως στις δύσκολες στιγμές είμαστε ενωμένοι. Η σημαία είναι το σύμβολο των εθνικών μας αγώνων. Συλλογικά και πειθαρχημένα θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία».

Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος: Χωρίς παρελάσεις, με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Να αναρτήσουν σε όλες τις υπηρεσίες και στα μπαλκόνια των κατοικιών τους την ελληνική σημαία, καλεί τις Αρχές και τους πολίτες ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας ότι αυτό είναι επιβεβλημένο, ιδιαίτερα εφέτος που οι συνθήκες με τα μέτρα για τον κορονοϊό, ματαίωσαν τις παρελάσεις.

Με εγκύκλιο προς τους δήμους και τις περιφέρειες, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθυμίζει ότι ματαιώθηκαν οι παρελάσεις, οι εορταστικές εκδηλώσεις και οι δοξολογίες στους ιερούς ναούς και αναφέρει ότι κατ’ εξαίρεση, την 25η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με μέριμνα της Βουλής, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Και καταλήγει: «Επισημαίνεται ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΝΤ1/σκαι

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

One comment

  1. Белорусский трикотаж Свитмода|Молодежная женская одежда Свитмода|Одежда женская больших размеров Свитмода Бай|