Thursday, 25 April, 2024

«Κρατήσαμε την Έδεσσα καθαρή και ασφαλή»: Τι λένε οι Αντιδήμαρχοι Μ. Σαμλίδης και Σ. Μούκας

Από ότι φαίνεται, η κακοκαιρία, που πέρασε και από την Έδεσσα, περιορίζεται στο έντονο κρύο, που φυσικά λειτουργεί

αποτρεπτικά για την έξοδο των πολιτών.

Κάποιοι όμως, τις προηγούμενες μέρες ξενύχτησαν, προκειμένου οι δρόμοι να μείνουν ανοιχτοί και τα πάντα να είναι καθαρά και ασφαλή για τον κόσμο που έπρεπε να βγει έξω για τα απαραίτητα ψώνια.

Αυτοί οι άνθρωποι ανήκαν σε συνεργεία του Δήμου Έδεσσας, που από αργά τη νύχτα (όταν έπεσαν τα πρώτα χιόνια) καθάριζαν τους δρόμους.

Χαρακτηριστική ήταν η αφήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Μιχάλη Σαμλίδη: «Βρισκόμουν στο σπίτι, όταν στις 2:30 το πρωί, με πήραν τηλέφωνο, για να ξεκινήσουμε την διαδικασία καθαρισμού. Βγαίνοντας, ένας γείτονας που με είδε, μου είπε “που πας τέτοια ώρα ρε Μιχάλη”; και αφού του απάντησα, έκπληκτος είπε:» Είσαι τρελός»!

Δεν ξέρω αν το καθήκον είναι τρέλα, ωστόσο προσπαθώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά που μου έχουν ανατεθεί. Πήγα στην Έδεσσα (είναι από το Ριζάρι (ανέβηκα στο εκχιονιστικό και ξεκινήσαμε δουλειά. Παράλληλα ρίχναμε αλάτι, ενώ ήμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Δήμαρχο. Μετά από 12 ώρες πήγα μούσκεμα στο σπίτι. Άλλαξα, ξεκουράστηκα και το απόγευμα ξανά έξω, για να ρίξουμε αλάτι…».

Και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος ΔΕ Βεγορίτιδας Σωτήρης Μούκας, περιγράφει: «Όταν μου τηλεφώνησαν, δεν χρειάστηκε δεύτερη κουβέντα. Πήγα στο μηχάνημα και αμέσως ξεκινήσαμε με το εκχιονιστικό για τον ορεινό όγκο.

Εκεί τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, και κάναμε ότι μπορούσαμε καλύτερα, για μην υπάρξουν προβλήματα. Εκείνη την ώρα, δεν υπολογίζεις τίποτα. Ούτε αν είναι νύχτα, ούτε αν είσαι άυπνος.

Μαζί μας και οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ και χρόνια δίπλα μας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Δεν υπολογίζεις την κούραση, αρκεί να μπορείς να καταφέρεις το καλύτερο. Πραγματικά, είμαστε μία δυνατή ομάδα»!

Από κοντά και ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, που συντόνιζε την όλη κατάσταση. Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου