Saturday, 20 April, 2024

Λαθρομετανάστες ή Επιστροφή των Σταυροφόρων;

Λαθρομετανάστες ή Επιστροφή των Σταυροφόρων; Άρθρο του Άγγελου Μανώλα, συνταξιούχου Δασκάλου
Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως τραγωδία πρώτα και μετά ως φάρσα, λέει ο θεωρητικός του κομμουνισμού-σοσιαλισμού Καρλ Μαρξ. Και να που σήμερα τα γεγονότα, με τις συνεχείς ροές των Ασιατικών προσφύγων και λαθρομεταναστών στην Ευρώπη, το επιβεβαιώνουν, θυμίζοντάς μας συνάμα τις περιβόητες μεσαιωνικές Σταυροφορίες- ιερούς πολέμους- της Δύσης του Πάπα για την απελευθέρωση των Αγίων Τόπων από τους ισλαμιστές κάθε φυλής και γένους.
Για 200 χρόνια, από τον 11ο-13ο αιώνα, επτά σταυροφορίες είχαν οργανωθεί κι εκτελεστεί από τους Γάλλους, Γερμανούς, Βρετανούς, Ούγγρους και τους άλλους ηγεμόνες της φεουδαρχικής τότε Ευρώπης με σκοπό όχι μόνο να απελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους αλλά και να εγκατασταθούν μόνιμα εγκαθιδρύοντας χριστιανικά – λατινικά βασίλεια, πριγκιπάτα, κομητείες, Δουκάτα….γιατί ο δικός τους τόπος δεν μπορούσε να τους χωρέσει και χορτάσει! Χαρακτηριστική η αναφορά του γεννημένου στα Ιεροσόλυμα από τη δεύτερη γενιά των πρώτων Σταυροφόρων, πολυμαθή σε Γαλλικά πανεπιστήμια, αρχιεπίσκοπου της Τύρου και κυριότερου χρονογράφου των μεσαιωνικών Σταυροφοριών, Γουλιέλμου (1130-1186), για το πώς παρότρυνε κι ενθάρρυνε τους Σταυροφόρους ο πάπας της Ρώμης, Ουρβανός Β: «Γενναιότατοι στρατιώτες. Μην αφήνετε να σας κρατήσει στην πατρίδα ούτε η ιδιοκτησία ούτε η οικογενειακή φροντίδα, γιατί η χώρα αυτή που περιβάλλεται από όλες τις μεριές από θάλασσα κι οροσειρές, είναι υπερπλήρης από εσάς. Δεν περισσεύουν πλούτη. Μόλις και μετά βίας μπορεί να θρέψει αυτούς που την καλλιεργούν. Γι’ αυτό αλληλοτρώγεστε και σπαράζεστε μεταξύ σας. (όχι εξαιτίας της φεουδαρχίας) Πάψτε πια τις εχθρότητες, ας σταματήσουν οι διαφωνίες κι ας πάρουν τέλος οι πόλεμοι μεταξύ σας. Αφήστε κάθε μίσος και διχογνωμία να κοιμηθούν. Πάρτε το δρόμο για τους Αγίους Τόπους, ελευθερώστε αυτή τη γη από το γένος του Διαβόλου και υποτάξτε την σε σας. Η Βασιλική πόλη ( Ιεροσόλυμα) είναι τώρα αιχμάλωτη από τους εχθρούς της και έχει υποφέρει τόσο ώστε να έχει καταργηθεί η λατρεία. Γι’ αυτό το λόγο αναλάβετε αυτό το ταξίδι για την άφεσιν των αμαρτιών σας και εξασφαλίστε την αθάνατη δόξα του Βασιλείου των ουρανών.» Αλλά και οι κληρικοί της εποχής προωθούσαν απόψεις όπως ότι «οι δίκαιοι δεν έπρεπε να φοβούνται ότι τους καταλογίζονταν ως αμαρτία το να σκοτώνουν τον εχθρό του Χριστού κι ότι ως στρατιώτες του Χριστού μπορούν να σκοτώνουν και να σκοτωθούν», επιτρέποντας έτσι στους παντοειδείς σταυροστρατευμένους Ευρωπαίους να λεηλατούν, να σκοτώνουν, να ρημάζουν… τα πάντα στο λαθροδιάβα και στους τόπους εγκατάστασής τους!
Επομένως, μη κακοφαίνεται σήμερα στους Ευρωπαίους που συμβαίνουν όσα συμβαίνουν και καθόλου απίθανο, αλλά πολύ πιθανόν, από απογόνους 20ης και πάνω γενιάς των Ευρωπαίων Σταυροφόρων του Γουδεφρίδου του Μπουγιόν, Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, Βονιφάτιου του Μομφερατικού, Βαλδουίνου της Φλάνδρας, Βιλανδρουϊνου της Γαλλίας, Ανδρέα Β΄ βασιλιά της Ουγγαρίας και τόσων άλλων, που ως Ισλαμιστές, όπως τους άφησαν ανυπεράσπιστους να γίνουν, επιστρέφουν τώρα ως τζιχαντιστές κι εκδικητές στους τόπους των μακρινών προγόνων τους, όχι, όμως, με όπλα, όπως εκείνοι, αλλά με χιλιάδες ευρώ στο πορτοφόλι και κινητά τηλέφωνα – αλήθεια, ποιοι είναι οι προμηθευτές τους – οπότε λογικό και καλό είναι να ανοίξουν διάπλατα τα σύνορά τους και να τους υποδεχτούν ως δικούς τους ανθρώπους, όπως θέλει κι ο σημερινός πάπας της Ρώμης, που το μόνο που ξέρει καλά είναι να χαϊδεύει κι επαινεί τους ανιστόρητους κι αφελείς Έλληνες για την παραδοσιακή φιλοξενία τους – προτείνοντας, μάλιστα, να τους δοθεί και το Νόμπελ ειρήνης- μήπως κι έτσι καταφέρει να εξαφανίσει τον Ελληνισμό και την ορθοδοξία από την Ελλάδα, όπως οι προκάτοχοί του, που οδήγησαν, με τις σταυροφορίες τους, τη βυζαντινή αυτοκρατορία στην εξασθένιση, το διαμελισμό και την υποταγή της τελικά στους μουσουλμάνους Οθωμανούς των στεπών της Ασίας, που, από το πουθενά, έκαναν αυτοκρατορία με τη δική τους βοήθειά αλλά και σήμερα εξακολουθούν να πορεύονται στα ίδια χνάρια! Αν όμως δεν το γνωρίζουν ή το ξέχασαν ας ξαναδιαβάσουν την ιστορία τους. Κι αν και πάλι το αμφισβητούν ας αντιπαραβάλλουν και τα DNA τους! Τα λάθη, λοιπόν, πάντοτε πληρώνονται και τα ιστορικά με πανάκριβες και θανάσιμες, σε πολλές των περιπτώσεων, συνέπειες, αλλά των δραστών και ηθικών αυτουργών, που έντρομοι τρέχουν σήμερα να κλείσουν τα σύνορά τους, γιατί ξέρουν να φορτώνουν τα δικά τους λάθη, σε ανίδεους κι αδύνατους τρίτους, που αυτοί μεθόδευσαν να γίνουν τέτοιοι. Αλλά και η ιστορία επαναλαμβάνεται και για μας ως τραγωδία, όπως τότε, όταν ο ελλαδικός- βυζαντινός χώρος ήταν που υπέφερε τα πάνδεινα από τις λαθραίες κι ασύνταχτες ορδές των πειναλέων Ευρωπαίων της Δύσης, καθώς ήταν πάνω στο πέρασμά τους.
Σημεία των καιρών θα πούμε πάνω στην αμηχανία μας, ξεχνώντας πως τέτοιες μετακινήσεις υπήρξαν πάντοτε και εσαεί θα επαναλαμβάνονται, σα να ακολουθούν, λες, κάποιο φυσικό νόμο και υπακούουν σε μια νομοτέλεια που θέλει τη διάσωση του ανθρώπινου γένους μέσα από την ανάμειξη – διασταύρωση φύλων, φυλών, χρωμάτων…όπως καλύτερα γνωρίζουν οι ειδικοί επιστήμονες. Για τούτο το συνετότερο είναι να κοιτάξουμε καλά την ιστορία μας και να δούμε πώς κι εμείς επιβιώσαμε ως λαός, περνώντας μέσα από σαράντα κύματα όπως όλη η ανθρωπότητα. Δέστε μόνο την Αμερική (ΗΠΑ), το κατεξοχήν πολυεθνικό και πολύχρωμο κράτος και βγάλετε ανάλογα συμπεράσματα! Επομένως, καιρός είναι να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα όχι με κραυγές, εξορκισμούς, αναθέματα, σοβινιστικά συνθήματα… αλλά με φρόνηση, καταλλαγή και κατάλληλο διαφωτιστικό εθνικό πρόγραμμα ομαλής εγκατάστασης, ένταξης και αφομοίωσης όσων, φυσικά, θέλουν τη χώρα μας για μόνιμη διαμονή, όπως έγινε σε προηγούμενες και πρόσφατες περιπτώσεις. Αλήθεια, που είναι σήμερα οι λεγόμενοι τότε Ρωσοπρόσφυγες και λαθροεισερχόμενοι του Χότζα και του Αλία; Αλλά και τα χωριά μας, με μόνο τους γέρους και τις γριές μόνιμους κατοίκους, τι θα απογίνουν; Κι ο ζωτικός τους τόπος σε ποιους θα μείνει, αφού εμείς, με τη νοοτροπία που καλλιεργήθηκε, ιδιαίτερα, την τελευταία 30ετία τον απαξιώσαμε με τη φυγή μας στα αστικά κέντρα και στο εξωτερικό; Στους λύκους, τις αρκούδες και τα αγριογούρουνα, που συνεχώς πληθαίνουν, φτάνοντας να βολτάρουν ακόμα και στα προάστια της Αθήνας; Με τη βασική όμως προϋπόθεση ότι όσοι θέλουν να μείνουν θα σεβαστούν τους νόμους, τη θρησκεία και τα ήθη και έθιμα της Πατρίδας μας, καθώς προέρχονται από χώρες, όπου κυριαρχούσε το Ισλάμ και μάλιστα το σκληρό κι εκδικητικό των τζιχαντιστών κι ως εκ τούτου μπορεί ορισμένοι να είναι φανατισμένοι οπαδοί του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!
Άγγελος Μανώλας, συνταξιούχος Δάσκαλος, Γιαννιτσά 10-11-2019

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου