Sunday, 17 January, 2021

Μητέρα Πέλκα: “Δεν τον πίστευαν λόγω σωματοδομής” – Σάββας Παπαδόπουλος: “Μόνο ένας τυφλός δεν έβλεπε το μέλλον…”!

Η μητέρα του Δημήτρη Πέλκα υποστήριξε ότι δεν πίστευαν τον γιο της παλαιότερα λόγω σωματοδομής, για τις πιέσεις που δέχτηκε τα προηγούμενα χρόνια

και για τα δυνατά συναισθήματα που βίωσε μετά τα γκολ του στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

Για την αγάπη που τρέφει στο γιο της και για τις αξίες με τις οποίες τον μεγάλωσε μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis 95.5 η μητέρα του Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος με τα δύο υπέροχα γκολ πρωταγωνίστησε στο 4-0 του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού το βράδυ της Κυριακής (10/12). Η κ. Ειρήνη ανέφερε αρχικά για τον χαρακτήρα του γιου της και για τις θυσίες που έκανε η οικογένεια: «Κάθε γονιός είναι γεννημένος για αυτό. Πρέπει να δίνουμε τα πάντα και να είμαστε δίπλα στο παιδί μας σε κάθε στιγμή, είτε καλή είτε δύσκολη. Προσωπικά, δεν το βλέπω σαν θυσία. Ήμασταν σε κάθε στιγμή δίπλα του. Είτε καλή, είτε δύσκολη. Και υπήρχαν πολλές δύσκολες στιγμές. Έπρεπε να τον στηρίξουμε σε κάθε του βήμα και αυτό κάναμε.

Ο Δημήτρης μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον και σε μια οικογένεια επαρχιωτών που ξέρει τι σημαίνει να δίνει τα πάντα. Και πιστεύω ότι μια ζωή θα δίνει τα πάντα. Είναι μεγαλωμένος στα σπλάχνα του ΠΑΟΚ και αγαπάει τρελά τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Την ομάδα, του συμπαίκτες του. Έτσι είναι γαλουχημένο το παιδί, μακάρι να προχωρήσει έτσι τη ζωή του με αυτά τα πιστεύω».

Για την πιο δύσκολη στιγμή:

«Περάσαμε πολλές πιέσεις από όταν ήταν σε μικρή ηλικία ακόμη. Δεν τον πίστευαν ιδιαίτερα λόγω σωματοδομής. Στα 14 του όταν τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ έμοιαζε για 9. Όμως απέδειξε την αξία του με το πείσμα του και τη δουλειά. Έχει μεγάλο πείσμα και θέληση ο Δημήτρης. Από τα 3,5 που βρίσκεται στα γήπεδα, πάντα ήξερε τι ήθελε. Φάγαμε αρκετές ήττες και πίκρες, όμως, δεν μας πτόησε τίποτα. Ούτε τον Δημήτρη. Έμειναν όλα αυτά πίσω τώρα, και γευόμαστε αυτές τις στιγμές».

Για την πιο ευχάριστη στιγμή:

«Ήταν πολλές, πάρα πολλές. Ειδικά, όμως, η χθεσινή επειδή αφιέρωσε τα γκολ στον μπαμπά του που είχε γενέθλια ήταν κάτι διαφορετικό. Από χθες δεν σταμάτησα να κλαίω. Είναι δυνατά συναισθήματα αυτά και εύχομαι ο κάθε γονιός να τα ζήσει για το παιδί του».

σπορτ24

Τι δηλώνει ο Σάββας Παπαδόπουλος από την Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών: “Μόνο ένας τυφλός δεν έβλεπε το μέλλον με τις δυνατότητες και τις δεξιότητες αυτού του παιδιού”.

“Τόσα χρόνια πήγαν χαμένα…. Κατ’ αρχήν ας είναι καλά ο Δώνης! Κάνεις άλλος δεν τον πίστεψε τόσο, όσο αυτός ο μεγάλος προπονητής! Πέρασαν χρόνια αμφισβήτησης μέσα στον ΠΑΟΚ από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Ψάχνοντας το καλό «10» ανά τον κόσμο και ας ήταν αυτός μέσα στα πόδια τους. Το φωνάζαμε, το κουβεντιάζαμε με τους ιθύνοντες. Το λέγαμε στις εφημερίδες και στα ραδιόφωνα, αλλά αυτοί το γουδί το γουδοχέρι… δεν μπορείς κοροϊδεύεις οποιονδήποτε λέγοντας μπροστά άλλα και από πίσω να κάνεις άλλα. Πολύ δε μάλλον ένα παιδί με κρίσι, συναίσθημα και άπειρες ικανότητες. Ας είναι καλά ο κ. Δώνης ….έτσι σκορπούσαν αμέτρητα χρήματα σε διάφορες επιλογές αμφιβόλου αξίας και δεν ήταν ότι χανόντουσαν χρήματα και χρόνος , περισσότερο ήταν το γεγονός ότι μετέφεραν την αμφισβήτηση και στον ίδιο τον παίκτη, μέχρι που η ανάγκη τους οδήγησε στην χρησιμοποίηση του. Πόσες φορές έδωσε δείγματα με καλές παρουσίες σε αγώνες, αλλά φυσικά παρουσίαζε και αδυναμίες. Συμφωνούμε πως δεν ήταν όλες οι φάσεις από χρυσάφι όσες έκανε ο Δημήτρης. Αντί όμως να εστιάσουν στα καλά του και να τον ενισχύσουν περισσότερο εκεί με ένα χτύπημα στην πλάτη, τον είχαν εκτός αποστολής η πρώτη αλλαγή. Δεν τον πίστευαν. «…μικρός είναι , αδύναμος, δεν τρέχει , δεν αμύνεται , κάνει κακή ζωή, καβάλησε καλάμι. Σκληρή και εν συνόλω άδικη κριτική από πολλές πλευρές, ακόμα και από τον ΠΑΟΚ που ήταν δικό του περιουσιακό στοιχείο. Έπρεπε να είναι χαλκέντερος ο Δημήτρης για να μην απογοητευτεί και τα βροντήξει, και άντεξε …αυτό τον ωρίμασε και σήμερα δικαιώνεται με το σπαθί του και δικαιώνει όλους που τον πίστευαν”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου