Thursday, 25 April, 2024

Μποτρίνι για τον 19χρονο από τα Γιαννιτσά: Στην κουζίνα μου είναι όλοι Παναγίες

To πάνδεινα από τον υπεύθυνο κουζίνας πασίγνωστου εστιατορίου, στην Κέρκυρα όπου εργαζόταν μέχρι και πριν από λίγες ημέρες

καταγγέλλει ότι υπέστη νεαρός σεφ από τα Γιαννιτσά.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην καταγγελία του ο 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας, από τον Μάιο που έπιασε δουλειά – ως πρακτική από την αντίστοιχη σχολή που σπουδάζει – στο συγκεκριμένο εστιατόριο μέχρι την ημέρα που αναγκάστηκε να φύγει, συστηματικά ζούσε έναν εφιάλτη στην κουζίνα από τον υπεύθυνο – και το ίδιο συνέβαινε με τους άλλους νεαρούς εργαζόμενους.
«Στις 25 Ιουλίου 2019, βρισκόμουν στην κουζίνα και εργαζόμουν. Με πρόθεση μου έριξε με κουτάλι στο δεξί καρπό μου καυτό λάδι, προκαλώντας μου σοβαρό τραύμα. Την ίδια μέρα, με μαγειρική σπάτουλα, την οποία είχε τοποθετήσει ώστε να ζεσταθεί υπερβολικά πάνω στην πλάκα της κουζίνας, την έβαλε πάνω στο δεξί μου χέρι προκαλώντας μου εγκαύματα. Την επόμενη ημέρα με έκαψε ξανά με καυτό λάδι στο κάτω μέρος του δεξιού καρπού», καταγγέλλει ο 19χρονος.


Μποτρίνι: «Στην κουζίνα μου είναι όλοι Παναγίες»
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Έκτορας Μποτρίνι, μιλώντας στο OPEN TV, υποστήριξε πως στις κουζίνες και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. «Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες».
Ο νεαρός μην αντέχοντας άλλο, όπως καταγγέλλει, τα βασανιστήρια, τις προσβολές και τις απειλές παραιτήθηκε από το εστιατόριο και κατήγγειλε τον υπεύθυνο κουζίνα για όσα υπέστη. Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει οι 19χρονος, όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βίωναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Για αυτό και ο δικηγόρος του 19χρονου, σημειώνει: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».

Μάλιστα, ο Εκτορας Μποτρίνι, μιλώντας λίγο αργότερα και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μίλησε για αθλιότητες. «Δύο μάγειρες ήρθαν σε διαπληκτισμό μεταξύ τους. Ηρθαν δύο παιδιά σε διαπληκτισμό, συμβαίνουν αυτά, μπορούσε να γίνει και στο δρόμο παράδειγμα. Αυτό συμβαίνει καθημερινά στις κουζίνες, βρίζονται πολλές φορές, τι να πω… Είναι όπως στα σχολεία» είπε.

Σε ό, τι αφορά στα εγκαύματα και τα τραύματα από λάδι, τα οποία καταγγέλλει ο 19χρονος, ο Εκτορας Μποτρίνι είπε: «Με το που έγινε το συγκεκριμένο συμβάν, εξαφανίστηκαν και οι δύο. Πλακωθήκανε φύγανε. Με καυτό λάδι δηλαδή ο άνθρωπος πεθαίνει από τον πόνο. Δηλαδή πέφτει κάτω και λιποθυμά. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Καυτό λάδι… Να γελάσω θέλω λίγο τώρα». Ο σεφ σημείωσε πως «καυτό λάδι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο. Αυτές είναι μπούρδες. Είναι 14 πιτσιρίκια εκεί μέσα. Σε κανένα δεν γίνεται μπούλινγκ. Ίσα ίσα οι συνθήκες είναι εξαιρετικές σε όλα τα εστιατόρια που δουλεύουν».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου