Wednesday, 24 April, 2024

«Να μην ανοίξουν τα σχολεία, αν δεν περάσει ο κίνδυνος» λένε οι δήμαρχοι του Ν. Πέλλας

«Τα σχολεία του Νομού Πέλλας, πρέπει να ανοίξουν αφού πέσει το ιικό φορτίο στην περιοχή μας». Αυτό τονίζουν οι τέσσερις δήμαρχοι του Νομού

μετά την τηλεδιάσκεψη που έγινε με τη συμμετοχή του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου και του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή μας, καθώς και προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι Δήμαρχοι ήταν κάθετοι σε ότι αφορά το άνοιγμα των σχολείων, καθώς η περιοχή της ΠΕ Πέλλας παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένο ιικό φορτίο. Αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι αν χρειαστεί τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Βέβαια σε ότι αφορά τις αποφάσεις για την παράταση του κλεισίματος των σχολείων, δεν λαμβάνονται πλέον από τους Δημάρχους, αλλά από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για αυτό άλλωστε, οι τέσσερις Δήμαρχοι αναφέρουν, ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση.

Η δήμαρχος Σκύδρας, επίσης ανέφερε πως συμμετέχοντας στην τηλεδιάσκεψη με τον κο Καράογλου, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δ.Τζαμτζή, τους συναδέλφους δημάρχους των τριών όμορων δήμων της ΠΕ Πέλλας, τον αστυνομικό διευθυντή Πέλλας Π. Περδικάτση, τον Υπεάρχη κο Μπογιατζίδη, τον Διοικητή του νοσοκομείου Έδεσσας Χ. Δόντσιο, τον διοικητή του νοσοκομείου Γιαννιτσών, Ευ. Λόγγο, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας Ι. Τσώτσο και τον πρόεδρο του ΣΕΑΣ Πέλλας κο Μηνά.

Όπως αναφέρει η κα Ιγνατιάδου: «Για τα Νοσοκομεία στην Πέλλα όσον αφορά τον κορονοϊό και το γεγονός ότι με βάση τον πληθυσμό της ΠΕ Πέλλας, είμαστε πρώτοι πανελλαδικά, έχοντας  αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, νοσηλευομένων και δυστυχώς θανάτων, με την κατάσταση εξαιρετικά κρίσιμη, μεταξύ άλλων, ζήτησα την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αγορά εξοπλισμού στο νοσοκομείο της Έδεσσας, ζήτησα άμεσο διορισμό γιατρών πνευμονολόγων στο νοσοκομείο μας, διότι οι 4 παθολόγοι που υπάρχουν, όσο και υπεράνθρωπες προσπάθειες να κάνουν δεν μπορούν να υποστηρίξουν τους δεκάδες ασθενείς που νοσηλεύονται».

Επιπλέον, για τα σχολεία, η δήμαρχος δήλωσε: «Όχι σε οριζόντιο άνοιγμα σχολείων, επ’ ουδενί στις 7 ή 14 Δεκέμβρη στην Πέλλα, αλλά όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα». Ακόμη επισήμανε πως επιβάλλεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι σε εργοστάσια, μέσα μαζικής μεταφοράς και σε πολίτες που πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα. Στήριξη όλων των επαγγελματιών, επιστημόνων και αγροτών.

Με πίστη, ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία, αλλά κυρίως με τη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας, θα το ξεπεράσουμε και αυτό και θα βγούμε νικητές»!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου