Thursday, 23 September, 2021
Τελευταίες Ειδήσεις

Οικονόμου: Ο νόμος για τις αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών θα εφαρμοστεί κανονικά

«O Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει την πλήρη αίσθηση της εικόνας και έχει το συνταγματικό προνόμιο αλλά και την ευθύνη

στην ισχυρή πλειοψηφία που του έδωσε την εντολή της διακυβέρνησης, να παίρνει τις αποφάσεις για τους καλύτερους δυνατούς όρους έτσι ώστε να πηγαίνουμε την πατρίδα μπροστά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που βρίσκεται προ των πυλών.
«Το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας παραμένει σε υψηλά επίπεδα και το επόμενο διάστημα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη της πανδημίας. Οι ειδικοί προειδοποιούν για τον κίνδυνο αύξησης κρουσμάτων και υπογραμμίζουν την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας και την διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων, ιδίως για όσους επιστρέφουν από διακοπές» ανέφερε αρχικά ο κ. Οικονόμου.
«Για το σκοπό αυτό από σήμερα μέχρι και την επόμενη Δευτέρα διατίθενται δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία στους μη εμβολιασμένους εργαζομένους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στους μη εμβολιασμένους συμπολίτες μας ηλικίας 5-30 ετών. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε γόνιμη πρόταση, κάθε γόνιμη ιδέα προκειμένου να πειστούν και να ενθαρρυνθούν για να διευκολυνθούν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας. Να αξιοποιήσουν δηλαδή το προνόμιο του εμβολιασμού που μας χάρισε η επιστήμη» σημείωσε.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, «διαπιστώνεται ήδη ότι ήταν θετικά τα αποτελέσματα από την εφαρμογή της freedom pass, της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας αξίας 150 ευρώ για τουρισμό και πολιτισμό, που ανακοινώθηκε πριν δύο μήνες και χορηγείται εδώ και ενάμισι μήνα σε όλες τις νέες και τους νέους 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί ή θα εμβολιαστούν μέχρι το τέλος του 2021».
Επεσήμανε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στις 27 Ιουνίου, δηλαδή μία μέρα πριν εφαρμοστεί το μέτρο οι νέοι 18-25 ετών που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό ήταν περίπου 130.000 δηλαδή 13,6% του συνολικού τους πληθυσμού. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, είχαν εμβολιαστεί ή είχαν κλείσει το πρώτο τους ραντεβού για να εμβολιαστούν περίπου 410.000 νέα παιδιά δηλαδή το 43% της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Απ’ αυτούς οι 310.000 περίπου είχαν κάνει χρήση του freedom pass για την οποία είχαν διατεθεί 33,7 εκατομμύρια ευρώ.
Προκύπτει λοιπόν ότι ένας αριθμός περίπου στο 75% των νέων που εμβολιάστηκαν αξιοποίησαν αυτή την κάρτα».
Πρόσθεσε πάντως πως «προφανώς κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσους ακριβώς επηρέασε η κάρτα να εμβολιαστούν, σίγουρα όμως επιτάχυνε τον εμβολιασμό εκείνων που το είχαν αποφασίσει και για διάφορους λόγους δεν βιάζονταν».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε επίσης νομική προσφυγή κατά του Νίκου Καρανίκα, σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Παρόλο που -για την ώρα- δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πότε θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, θεωρείται βέβαιο πως θα γίνει πριν από την ΔΕΘ και τις 11-12 Σεπτεμβρίου που είναι προγραμματισμένες η πρωθυπουργική ομιλία και η συνέντευξη Τύπου.
Στις ράγες των αλλαγών που θα επιφέρουν οι αποφάσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θεωρούνται δεδομένες οι μετακινήσεις σε άλλα πόστα για ορισμένους, νυν υπουργούς, οι οποίες εκτιμάται ότι μπορεί να δώσουν περισσότερη ώθηση ή θα διορθώσουν αρρυθμίες στη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου