Sunday, 19 September, 2021

Ομιλία Διονύση Σταμενίτη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Διονύσης Σταμενίτης: «Η κυβέρνηση λύνει προβλήματα».

Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ηλεκτρονικό εμπόριο και μια σειρά διατάξεων που αφορούν τον κόσμο της αγοράς τοποθετήθηκε σήμερα (17.11.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης.

Στην αρχή της τοποθέτησης του ο Βουλευτής Πέλλας αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου τονίζοντας ότι το μήνυμα του Πολυτεχνείου και ο αγώνας του ελληνικού λαού για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία γίνεται παράδειγμα για τον αγώνα που δίνουμε όλοι οι Έλληνες το τελευταίο διάστημα απέναντι στον κορωνοϊό. Παράλληλα άσκησε κριτική στις τοποθετήσεις των Βουλευτών της Αντιπολίτευσης που μίλησαν για αυταρχικές αποφάσεις λέγοντας τους ότι δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν οι Έλληνες αναγκαστήκαμε από τις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας να μην τιμήσουμε τις μεγάλες εθνικές μας επετείους, όπως η 28η Οκτωβρίου ή η 25η Μαρτίου ούτε να εορτάσουμε τις μεγάλες θρησκευτικές μας εορτές, όπως το Πάσχα, με τον τρόπο που συνηθίζουμε να το πράττουμε κάθε χρόνο.

Αναφορικά με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο κ. Σταμενίτης τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του, επιλέγοντας να σταθεί στα δύο άρθρα που αφορούν:

Πρώτον, τη διάταξη (άρθρο 18) που εισάγεται και ρυθμίζει το ωράριο των μικρών καταστημάτων λιανικού εμπορίου σε περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων. Δηλαδή στην προαιρετική λειτουργία των μικρών εμπορικών καταστημάτων που εδρεύουν στις περιοχές αυτές, όλες τις Κυριακές του χρόνου. Σχολιάζοντας τη ρύθμιση αυτή ο Βουλευτής Πέλλας τόνισε: «Πρόκειται για μια πραγματικά ουσιαστική ρύθμιση που χτυπάει στη ρίζα του ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας, επαγγελματίες του κλάδου, στις περιοχές της Επαρχίας και στην Περιφέρεια μου την Πέλλα. Δηλαδή, ποιο; Αυτό της επιβολής προστίμου γιατί ανοίγουν της Κυριακές».

Και δεύτερον, τη ρύθμιση για τη λειτουργία των υπαίθριων αγορών (άρθρο 19) για την οποία ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι: «Η παροχή δυνατότητας στον αρμόδιο φορέα να καθορίζει, σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες, τις ώρες και τις ημέρες λειτουργίας των λαϊκών αγορών είναι μια ρύθμιση που είναι βέβαιο πως θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού, καθώς κάθε περιοχή έχει και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, τις δικές της συνήθειες».

Κλείνοντας την ομιλία του σχολίασε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Όποιος παρατηρεί το κοινοβουλευτικό έργο και τη νομοθέτηση μπορεί εύκολα να διαπιστώσει τη βούληση αυτής της κυβέρνησης να λύσει τα προβλήματα. Να ξεπεράσει αγκυλώσεις, που δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών και πολλές φορές τους ζημιώνουν οικονομικά. Να απλοποιήσει διαδικασίες και να δημιουργήσει λειτουργικά θεσμικά πλαίσια. Και μέσα από αυτήν την πρακτική να απελευθερώσει όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας».

Σημειώνεται ότι στη συζήτηση οι Βουλευτές συμμετείχαν διαδικτυακά λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου