Saturday, 8 May, 2021

Ο Πρόεδρος της Άρνισσας καταγγέλλει Τσεπκεντζή και Ρυσάφη: Χάνεται επένδυση 60 εκατ. ευρώ για τον δήμο Έδεσσας

Ο Πρόεδρος της ΤΚ Άρνισσας Παπαγιαννίδης Νικόλαος, καταγγέλλει τους κκ Τσεπκεντζή και Ρυσάφη: Χάνεται επένδυση 60 εκατ. ευρώ για τον δήμο Έδεσσας

Δείτε την ανακοίνωση:

Πριν από δύο μήνες περίπου, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτή για συγκεκριμένες εκτάσεις στην περιοχή μας.
Ο σκοπός του είναι η δημιουργία ενός πάρκου με φωτοβολταϊκά. Έγιναν αμέσως οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος και το είδος της επένδυσης στην περιοχή μας και ποιο θα ήταν τα οφέλη για την τοπική κοινωνία. Όλα έδειχναν ότι βαίνουν καλώς μέχρι τις 3/7/2020, όπου είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ακυρώθηκε λόγω της μη προσέλευσης των κυρίων Τσεπκετζή Ιωάννη, Ρυσάφη Αντώνιου καθώς και των παρατάξεων που ηγούνται.
Καταγγέλλω τους εν λόγω κυρίους για σκοπιμότητα στην καθυστέρηση στη διαδικασία εξέλιξης για τη συγκεκριμένη επένδυση η οποία έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας και κατά συνέπεια με πρόσθετα οφέλη για όλο του Δήμο Έδεσσας. Συγχαίρω τον κύριο Τσιτσάγκα Χαράλαμπο, ο οποίος ήταν παρών και τάχθηκε υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης και με την παρουσία του επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα και τη συνέπεια της στάσης του.
Σε μία περίοδο στην οποία ολόκληρη η χώρα περνάει μία πρωτοφανή κρίση, εμείς είχαμε την τύχη να έχουμε υποψήφιους επενδυτές οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να δαπανήσουν υπέρογκα ποσά για την επένδυση τους. Συγκεκριμένα, το όφελος μόνο απ’ το ενοίκιο στο δήμο Έδεσσας ανέρχεται σε ένα ποσό άνω των 3.500.000 ευρώ!
Συνολικά το κόστος της επένδυσης ξεπερνάει τα 60.000.000 ευρώ.
Ποσό που θα την καθιστούσε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα, αυτή τη χρονική περίοδο. Οι εκτάσεις οι οποίες ζητήθηκαν, είναι στην πλειονότητα τους μη καλλιεργήσιμες και δύσκολα προσβάσιμες. Παλαιότερα εκεί υπήρχαν απορρίμματα από την βιομηχανική περιοχή.
Ο επενδυτής αφού γνωστοποίησε το ενδιαφέρον του, ήρθε σε επαφή με περισσότερους από 40 κατοίκους της περιοχής, για να προβεί στην ενοικίαση των εκτάσεων τους προσφέροντας σημαντικό όφελος στο εισόδημα των οικογενειών τους. Επιπλέον, δεσμεύτηκε για την εγκατάσταση και παραχώρηση μιας μονάδας ενός MegaWatt (1 MW), για τις ανάγκες ρεύματος στην άρδευση της τοπικής κοινότητας. Τέλος, θα υπήρχε απασχόληση ατόμων από την περιοχή για τις εργασίες, τόσο στην κατασκευή του πάρκου όσο και μετά το πέρας των εργασιών. Άτομα τα οποία προέρχονται από την Τοπική Κοινότητα.
Το κόστος για την ενοικίαση ανέρχεται στα 150 ευρώ ανά στρέμμα, πρωτοφανές για την περιοχή διότι πρόσφατα σε αντίστοιχες περιοχές της Βεγορίτιδας, το κόστος για την ενοικίαση ανερχόταν στα 50 ευρώ ανά στρέμμα.
Ζούμε σε μία ασφυκτικά δύσκολη περίοδο, στην οποία όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να καταφέρουμε να επιβιώσουμε αξιοπρεπώς. Είχαμε την ευκαιρία να έχουμε στην περιοχή μας επενδύσεις, αντίστοιχες των οποίων δεν υπήρχαν ποτέ. Παρόλο αυτά, κάποιοι δημιουργούν προβλήματα σε μια επένδυση η οποία μόνο όφελος μπορεί να έχει για την περιοχή μας. Σε αρχική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όλοι αποκρίθηκαν θετικά για την συγκεκριμένη επένδυση καθώς και σύσσωμη η τοπική κοινότητα την ενέκρινε με ικανοποίηση. Τι μπορεί να άλλαξε μέσα σε μερικές ημέρες, δεν μπορώ να το γνωρίζω, αλλά θα παρακαλούσα λίγη παραπάνω σοβαρότητα κύριοι για ένα τόσο σημαντικό θέμα για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Τέλος, ο Δήμος δεν πρόκειται να μείνει άπραγος και από σήμερα κιόλας, θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος της ΤΚ Άρνισσας
Παπαγιαννίδης Νικόλαος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου