Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Καραμανλή: Οδικός Άξονας ΕΟ2-Κάθετη σύνδεση με Εγνατία

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή

και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη. Κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε η χρηματοδότησητου Εθνικού Οδικού Άξονα ΕΟ2 (Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα).
Αναφορικά με το ζήτημα, ο Λάκης Βασιλειάδης από την πρώτη στιγμή της εκλογής του έχει πραγματοποιήσει σειρά παρεμβάσεων και βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το Υπουργείο αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Εδώ και έναν χρόνο, οι στοχευμένες, με συνέπεια και μεθοδικότητα, ενέργειες δείχνουν να αποδίδουν, καθώς:
-ξεκαθάρισαν και διορθώθηκαν πολλές αστοχίες των προηγούμενων ετών
-οι παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών χαρακτηρίστηκαν «έργα γενικότερης σημασίας της χώρας»
-υπογράφονται οι συμβάσεις για να οριστικοποιηθεί η μελέτη για το κομμάτι Μαυροβούνι-Έδεσσα
-το έργο αποκτά πλέον μελετητική ωριμότητα
Στη σημερινή συνάντηση ο Βουλευτής συζήτησε τις επιλογές χρηματοδότησης που υπάρχουν, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το ΕΣΠΑ, μέχρι την ευκαιρία που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης. Τόσο ο Υπουργός, όσο και ο Γενικό Γραμματέας τον διαβεβαίωσαν πως το έργο είναι σε υψηλή προτεραιότητα και μάλιστα 1ο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και απομένει η οριστική εύρεση χρηματοδοτικού εργαλείου.
Με ρεαλισμό, δρομολογείται ένα έργο το οποίο παραμένει στάσιμο εδώ και δεκαετίες.
Επίσης, ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε εκ νέου στον Υπουργό και τον Γενικό Γραμματέα τη σημασία της δρομολόγησης και της κάθετης σύνδεσης με την Εγνατία (Σκύδρα-Νάουσα), ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και αυτού.
Επιπλέον, μετά από επαφή του και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ενημερώθηκε ότι:
-στις παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών ξεκινάει άμεσα η διαδικασία ώστε να καθοριστεί τιμή μονάδος και να πραγματοποιηθούν οι απαλλοτριώσεις, στο πλαίσιο του Άρθρου 7Α,
-για τις ίδιες παρακάμψεις ξεκινά και μελέτη κόστους-οφέλους (όπως απαιτεί το ΕΣΠΑ),
-ξεπερνιούνται τα όποια μελετητικά εμπόδια στο Σκύδρα-Νάουσα και το έργο μπαίνει πλέον σε σωστή βάση.
Τέλος, ο Λάκης Βασιλειάδης είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει και από κοντά τον Υπουργό για την άμεση παρέμβασή του σε χθεσινό του αίτημα για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Δημοτικό Σχολείο Προμάχων, από την ΚτΥπ ΑΕ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου