Sunday, 13 June, 2021

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Χρήστο Παπαστεργίου

Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη για την Κεντρική Μακεδονία Χρήστο Παπαστεργίου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με συνεργάτες της

την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018.
Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και της συζήτησης η Δήμαρχος παρουσίασε το προφίλ του Δήμου Σκύδρας κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παρακάτω ζητήματα:
-Στη μεγάλη σημασία του αγροτομεταποιητικού τομέα στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Στην εξ αυτού του λόγου διατήρηση κι ενίσχυση του Τελωνείου Σκύδρας, διότι: εδώ βρίσκονται οι μεγαλύτερες και παραγωγικότερες εμπορικές, μεταποιητικές, εξαγωγικές επιχειρήσεις και δραστηριότητες ροδάκινου και πολλών αγροτικών προϊόντων κι αυτό πιστοποιείται από τον υψηλό αριθμό και όγκο εργασιών του Τελωνείου Σκύδρας που στεγάζεται σε μεγάλο ιδιόκτητο κτήριο με το Χημείο απ΄όπου εξυπηρετείται και η Ημαθία.
Ο Δήμος Σκύδρας κρατάει ψηλά το θέμα της παραμονής κι αναβάθμισης του Τελωνείου στη Σκύδρα απέναντι σ΄όσους απεργάζονται σκέψεις, σενάρια κι ενέργειες αντίθετες προς αυτό. Είναι θέμα που αφορά τη συνολικότερη ανάπτυξη του Νομού μας και θα πρέπει να υπάρχει συνεχής εγρήγορση και συντονισμός από όλα τα πολιτικά πρόσωπα, τους φορείς και τους παράγοντες του Νομού μας.


Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να συζητούνται και να αποφασίζονται θέματα κεφαλαιώδους ανάπτυξης και προοπτικής του Νομού μας χωρίς την ενημέρωση, τη συζήτηση και τη συναπόφαση των θεσμικών μας φορέων και της κοινωνίας.
-Στον εκσυγχρονισμό του εθνικού δικτύου που ανήκει στο Νομό μας, δηλ. Θεσσαλονίκη – Φλώρινα, Ημαθία- Εγνατία οδό.
Το τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο του Νομού, παρά τις όποιες βελτιωτικές εργασίες και κατασκευές υπό τη μορφή παρακάμψεων, αποτελεί τροχοπέδη για την ασφάλεια των πολιτών και τη γενικότερη ανάπτυξη του.
-Στις σχολικές μονάδες. Μ΄έμφαση στην ικανοποίηση του ώριμου και τεκμηριωμένου αιτήματος του Δήμου Σκύδρας για την ίδρυση Επαγγελματικού Λυκείου αφού:
ένας μεγάλος αριθμός μαθητών μας μετακινείται εκτός Δήμου,
θα υπάρχουν ειδικότητες σχετικές με τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της περιοχής οι οποίες δεν υπάρχουν σε γειτονικά ΕΠΑΛ
και μάλιστα η λειτουργία του θα προσελκύσει μαθητές που λόγω της έλλειψής του φοιτούν σε Γενικά Λύκεια.
-Στην αναβάθμιση, στον εκσυγχρονισμό και στην αξιοπιστία των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου όσον αφορά την υπάρχουσα γραμμή όσο και τη νέα χάραξη και κατασκευή από Αριδαία-Σκύδρα- Γιαννιτσά-Θεσσαλονίκη.
-Στην αντιπλημμυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής και ειδικά την Τάφρο 66. Έργο πρώτης κι επείγουσας προτεραιότητας για την ασφάλεια και την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της αγροτικής παραγωγής της περιοχής.
Με την ευκαιρία η Δήμαρχος σημείωσε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που έχει με την Αν. Περιφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου- Αηδονά.
Θέμα συζήτησης, επίσης, ήταν το Πρόγραμμα «Κλεισθένης 1».
Ο κ. Παπαχρήστου μεταξύ των άλλων τόνισε ότι η επίσκεψή του στο Δήμο Σκύδρας εντάσσεται στο πλαίσιο της συζήτησης και του διαλόγου με φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως είναι οι Δήμοι, ώστε και με κάποιες επόμενες συναντήσεις να προκύψει το τελικό προγραμματικό κείμενο του συνδυασμού του τ΄οποίο κείμενο θα παρουσιαστεί στα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου.
Τον υποψήφιο Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) στην Πέλλα Λάκης Προκοπίδης και οι υποψήφιες για τις βουλευτικές εκλογές Ραχήλ Αλεξανδρίδου και Κική Παπαδάκη.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχών .

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου