Thursday, 28 March, 2024

Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης-Αλμωπίας: Απών από την εκδήλωση μνήμης σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης-Αλμωπίας

τέλεσαν τρισάγιο στον χώρο θυσίας των ηρώων Μακεδονομάχων Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα, λίγο πριν το χωριό Καρυδιά Έδεσσας.
Ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης-Αλμωπίας, δηλώνει ότι δε θα παραστεί στην κατάθεση στεφάνων, την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στο Ηρώον της πόλης της Έδεσσας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποκριτική παρουσία των πρώην και νυν βουλευτών που ψήφισαν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και των νυν βουλευτών που αποδέχονται την πιστή εφαρμογή της.
Επίσης ο Σύλλογος, για να τιμήσει την Ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα και την επέτειο Απελευθέρωση της Έδεσσας, διοργανώνει ξεναγήσεις στον χώρο θυσίας του Καπετάν Άγρα και Αντώνη Μίγκα και στο «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και γηγενών Μακεδονομάχων» του χωριού Καρυδιά Έδεσσας. Οι ξεναγήσεις θα γίνουν τα Σάββατα 17 και 24 Οκτωβρίου και ώρα 12 ακριβώς με εκκίνηση από το Μνημείο Άγρα-Μίγκα, λίγο πριν την Καρυδιά.
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6977 254045.
Θα τηρηθούν όλες οι προφυλάξεις λόγω της πανδημίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου