Tuesday, 25 January, 2022

Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών προς το Υπουργείο Υγείας

Επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας, γραφείο αν.υπουργού Αξιότιμη Κυρία Αν.Υπουργέ
Τα θερμά μου συγχαρητήρια, καλή θητεία με δύναμη.
Να σας εκφράσω τα συγχαρητήρια και τον απόλυτο σεβασμό για τις υπηρεσίες σας ούσα στην πρώτη γραμμή. Η αποστολή σας σπουδαία.
Διανύοντας το 4ο κύμα της πανδημίας και με πολλά προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς στα νοσοκομεία, σάς βρίσκουμε σε μια υπεύθυνη θέση, τον ιδανικό άνθρωπο διότι όπως γνωρίζουμε προέρχεστε από την πρώτη γραμμή μάχης ως κλινική γιατρός διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής του νοσοκομείου Σωτηρία που γνωρίζει άριστα την λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου.
Είστε λοιπόν η πλέον αρμόδια να προτείνει, να σχεδιάσει και να εφαρμόσει το σχέδιο αναβάθμισης του δημόσιου νοσοκομείου.
Κυρία αν. υπουργέ, ως σπουδαία επιστήμων αθόρυβη και συνάμα δυναμική με μεγάλη εμπειρία, γνωρίζω ότι έχετε την ισχυρή θέληση και θάρρος και ελπίζω δημιουργικό πείσμα να πετύχετε μαζί με τον έμπειρο υπουργό κ. Πλεύρη την σημαντική αναμόρφωση του δημοσίου συστήματος υγείας. Διανύουμε μια περίοδο δύο χρόνων και πλέον υγειονομικής κρίσης, μια κρίση που δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη .
Κυρία αν.υπουργέ,
Θεωρείται σκόπιμο να γίνουν περισσότερες προσλήψεις ιατρών και προσωπικού παρέχοντας ταυτόχρονα καλύτερες αμοιβές και περισσότερες οικονομικές χορηγίες. Ενώ η Ελλάδα παράγει υπεράριθμους γιατρούς βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.
Εάν δεν δοθούν αξιοπρεπείς μισθοί και δεν διορθωθούν οι συνθήκες εργασίας δυστυχώς θα υπάρχει μετανάστευση.
Με λύπη σας αναφέρω αν και το γνωρίζετε διότι έχετε επισκεφθεί το νοσοκομείο μας στα Γιαννιτσά δυο φορές και σας ευχαριστούμε γι αυτό, έχουν παραιτηθεί αρκετοί γιατροί άλλοι μεταναστεύοντας εκτός Ελλάδας, διότι βρίσκουν καλύτερες συνθήκες, άλλοι γιατροί μας σε άλλες πόλεις, δύο εκ των οποίων δυο διευθυντές της ΜΕΘ και της παθολογικής όλοι εξαίρετοι επιστήμονες που προσέφεραν για πολλά χρόνια τις υπηρεσίες στους ασθενείς.
Η εναλλάξ εφημερία κλινικών στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και Έδεσσας έχει αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι έχοντες άμεση ιατρική βοήθεια αυτό μας δημιουργεί επιπρόσθετη αγωνία. Επιβάλλεται η διοικητική, οικονομική και λειτουργική αυτοτέλεια του νοσοκομείου μας για την εύρυθμη λειτουργία του και την μη ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και των ιατρών.
Είναι σε αναστολή 60 εργαζόμενοι.
Είναι πολύ λυπηρό, κανείς δεν περισσεύει.
Εμπιστευόμενοι την υπευθυνότητα, ανήσυχοι για το μέλλον σας παρακαλούμε να στηρίξετε το νοσοκομείο Γιαννιτσών.
Επιτρέψτε μας να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και τις ενστάσεις μας.
Προτείνουμε:
1. να δημιουργήσετε κίνητρα ώστε να καλυφθούν θέσεις ιατρών.
2. την διοικητική, οικονομική, και λειτουργική αυτοτέλεια του νοσοκομείου.
3. Να επιστρέψουν στην εργασία τους οι 60 εργαζόμενοι με Rapid τεστ όπως το προτείνατε.
4. Έχουμε δυο παροπλισμένα ασθενοφόρα το ένα με δαπάνη του συλλόγου το καταστήσαμε λειτουργικό δεν υπάρχει εργαζόμενος να το κινήσει αυτό θα βοηθούσε στη διακομιδή των ασθενών από το νοσοκομείο προς την οικία τους και έτσι δεν θα επιβάρυνε το ΕΚΑΒ εν προκειμένω το ΕΚΑΒ δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται.
Επιπλέον, δωρεές από τον ιδιωτικό τομέα σημαντικά κονδύλια θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας.
Εμείς ως σύλλογος φίλων του νοσοκομείου Γιαννιτσών συνεχίζουμε με αμείωτο ενθουσιασμό και αίσθημα ευθύνης να είμαστε δίπλα στις ανάγκες του νοσοκομείου μας, ενός νοσοκομείου 200 κλινών μάχιμο, καλά οργανωμένο η θέση του σημαντική γεωγραφικά σε παραμεθόριο νομό, σε κοντινή απόσταση από την Θεσσαλονίκη, όπου γίνεται ανάχωμα για τα μεγάλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Στα πέντε χρόνια ύπαρξης του συλλόγου έχουμε δαπανήσει 200.000 ευρώ για ιατροτεχνολογικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.
Στην δε εποχή Covid συμβάλλαμε και συμβάλλουμε στον μακρύ κατάλογο αναγκών της πανδημίας με δωρεές προς το νοσοκομείο μας.
Τώρα συνεχίζουμε δυο ενέργειες,
1.Με τοποθετήσεις συστημάτων αποστείρωσης αέρα, ιεραρχώντας τις ανάγκες. Αφού ολοκληρώσαμε τον χώρο της ΜΕΘ, τον χώρο του αξονικού και τα ΤΕΠ Covid, είναι απαραίτητο να τοποθετήσουμε συσκευές και στην κλινική Covid και στην παθολογική κλινική.
2.Αφού αντικαταστήσαμε σε αυτόματη την θύρα των ΤΕΠ πρέπει να αντικαταστήσουμε και την ΤΕΠ Covid και την κεντρική θύρα.
Πιστεύουμε στην δημόσια υγεία οφείλουμε να έχουμε υψηλή ποιότητα υπηρεσιών για την οποία επικουρικά συνδράμουμε εργαζόμενοι ακατάπαυστα.
Εισήλθαμε σε μια νέα εποχή επαναπροσδιορισμού για την δημόσια υγεία είναι ώριμες οι συνθήκες για να αναλάβετε πρωτοβουλίες και να προχωρήσετε.
Βασιζόμενη στα λόγια σας ο άνθρωπος και ο τόπος χρειάζονται συγκροτημένο και φιλόδοξο σχέδιο. Επίσης έχετε αναφέρει είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τα προβλήματα κατά τόπους.
Η γυναίκα σε κορυφαία θέση αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία εσείς γνωρίζετε πολύ καλά τις προκλήσεις της εποχής να η ευκαιρία συμβάλλετε στο κοινωνικό κράτος για το κοντινό μέλλον. Οι εξελίξεις στις μέρες μας χαρακτηρίζονται από ταχύτητα.
Συνημμένα σας αποστέλλω και την επιστολή προς τον υπουργό κ. Πλεύρη.
Είμαι βέβαιη ότι συμμερίζεστε τις αγωνίες μας, τις ανησυχίες μας και τις απόψεις μας.
Αναμένουμε τις θετικές σας ενέργειες. Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση.
Ο σύλλογος βρίσκεται στη διάθεση να συνδράμει σε ότι απαιτηθεί.
Με Τιμή, Μαρία Λαγομάτη, Πρόεδρος του ΣΦΝΓ και το ΔΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου