Tuesday, 21 September, 2021

Το νέο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τρίτεκνων

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, στις 10 Δεκεμβρίου 2016, στην Αθήνα, το συνέδριο της Π.Ο.Τ που σκοπό είχε την αντιμετώπιση

της πλήρους αδιαφορίας της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος της Χώρας μας και την εντατικοποίηση του αγώνα μας. Κοινή διαπίστωση των συνέδρων ήταν ότι δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο προς αυτήν την κατεύθυνση της λήψης σοβαρών και χωρίς παλινωδίες μέτρων, απεναντίας το κύριο στοιχείο που χαρακτηρίζει την στάση της Κυβέρνησης είναι η αναλγησία και απραξία μπροστά στα δυσμενέστατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ όπου για 4η συνεχή χρονιά οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις, όπου από το 2013 σε συσχέτιση γεννήσεων και θανάτων χάθηκε μια πόλη 17600 ατόμων επίσης το 2014 και το 2015 συνεχίστηκε  με  μεγαλύτερη ένταση  η πτωτική τάση.

ntioudistriteknoi

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Είναι το ερώτημα που επαναλαμβανόταν συνεχώς μεταξύ των συνέδρων χωρίς όμως να υπάρχει απάντηση. Η σαφέστατη συνταγματική επιταγή ότι: ”Η οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.΄΄, δεν μνημονεύεται πουθενά ούτε και στον προϋπολογισμό που κατέθεσε εφέτος η Κυβέρνηση. Διατάξεις που είχαν θεσμοθετηθεί στα πλαίσια αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος περιορίζονται ή καταργούνται(μετεγγραφές, κατάργηση αφορολογήτου, κατάργηση επιδομάτων, κ.α.).

triteknoi

Όποια μέτρα με κομπασμό παρουσιάζονται, όπως Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, μετεγγραφές, ΕΝΦΙΑ, υποθετικές φοροελαφρύνσεις κα., τα κριτήρια που τίθενται ουσιαστικά είναι ‘’δώρον άδωρον’’ και καλύπτουν περιπτώσεις οικογενειών λίγο πριν την λιμοκτονία, αδυνατούν να στηρίξουν την φοίτηση των παιδιών τους, αδυνατούν να πληρώσουν την καλυμμένη δήμευση της ακίνητης περιουσίας τους και δεν έχει τέλος η τιμωρία των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω.

Στο Συνέδριο μετά από πρόσκληση ήταν παρόντες οι:

1) ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάριος Σαλμάς, Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας.

2) ως εκπρόσωπος των  ΑΝΕΛ ο κ.  Χρήστος Πεππας  πρόεδρος της Γραμματείας δημογραφικής πολιτικής τριτέκνων – πολυτέκνων.

Αφού πρώτα αναλύσαμε το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα την περίοδο των  ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ (που είχαν σοβαρότατη και δυσμενή επίδραση στις γεννήσεις), ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ  ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ  ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ -ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. Και ότι είναι επιτακτική η ανάγκη  για άμεση σχεδίαση δημογραφικής  πολιτικής με κατάλληλα στοχευόμενα μέτρα εάν θέλουμε να αντιμετωπιστεί το  πρόβλημα στο: Ασφαλιστικό, Συνταξιοδοτικό, Αναπτυξιακό, κ.α.

-Οι σύλλογοι μπορούν κοινοποιήσουν το παρόν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά τις αρχαιρεσίες στις 10 Δεκεμβρίου 2016 και σύμφωνα με τη συγκρότηση σε Σώμα, στις Δεκεμβρίου  2016, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τρίτεκνων, αποτελείται από τους εξής:

Πρόεδρος: Αντώνιος Ντιούδης: Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων επ. Γιαννιτσών

Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Χατζημίχος, Πρόεδρος  Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων       Τυρνάβου.

Γεν. Γραμματέας: Γεράσιμος Πουλάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Δ. Αθηνών

triteknoi2

Ταμίας: Νίκη Πρωτονοταρίου: Πρόεδρος Ένωσης Τριτέκνων Σαλαμίνος

Εκπρόσωπος Τύπου και ΜΜΕ: Γωγώ Τσαντήλα, Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Κορινθίας

Μέλος: Αποστολόπουλος Νικόλαος: Προέδρος Συλλόγου Τριών Τέκνων ΜΕΓ/ΛΗΣ-ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ-ΓΟΡΤΥΝΟΣ

Μέλος: Λιούλιος  Ιωάννης : Πρόεδρος Συλλόγου Τριτέκνων  Ν. Τρικάλων

Μέλος: Τουρίκης Νικόλαος : Πρόεδρος πολυτέκνων γονέων με τρία παιδία Θήβας

Αναπληρωματικά μέλη:

Σταύρος Πουρτουλίδης: Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων  επ. Εδέσσης

Δουλγερίδης Νικόλαος : Πρόεδρος Σωμ . γονέων και κηδεμόνων με τρία παιδιά Ν. Καστοριάς

Κορομηλάς Χρήστος: Πρόεδρος  Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων  Ν. Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος Αντώνιος Ντιούδης

Ο Γεν. Γραμματέας Γεράσιμος Πουλάκης

Το νέο ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τρίτεκνων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου