Saturday, 27 February, 2021

“60 Λεπτά Πέλλα”, η παρουσίαση του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ του Γ. Γρηγοριάδη στα Γιαννιτσά (foto-vid)

Ένα καθηλωτικό ντοκιμαντέρ, μια δουλειά πολλών μηνών ‘’παραδόθηκε’’ στο κοινό του δήμου Πέλλας. Ένα ταξίδι ιστορίας, πολιτισμού και γνωριμίας, “60 Λεπτά Πέλλα”

από τον εμπνευσμένο παιδαγωγό, καθηγητή του 2ου ΓΕΛ Γιαννιτσών, Γεώργιο Γρηγοριάδη, που δεν παύει να μας εκπλήσσει σε κάθε του δημιούργημα!

Παρακολουθώντας κάθε λεπτό του ντοκιμαντέρ στην παρουσίαση του, το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιουνίου, στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών, τα συναισθήματα εναλλάσσονταν, από γέλιο, σε συγκίνηση, σε πατριωτισμό, σε ενθουσιασμό!  Ο Γιώργος Γρηγοριάδης με μαθητές από το 2ο ΓΕΛ, από το 2ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Σχολείο που ανέλαβε τη δημιουργία του τραγουδιού των τίτλων τέλους και του μουσικού jingle του ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη των εκπαιδευτικών Λεμονιάς Χρυσανθίδου και Μαρίας Χατζηγεωργίου, την αρωγή του Δήμου Πέλλας και της ΔΗΚΕΠΑΠ σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από την αρχή μέχρι το τέλος, έδωσαν στους παραβρισκόμενους ένα άριστο αποτέλεσμα.

Παρακολουθήσαμε πλάνα, από τα γυρίσματα που ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο στα Γιαννιτσά, και ‘’σταθμούς’’ το κέντρο της πόλης και πως ήταν πριν 100 χρόνια (που πάντα, με κάθε βροχόπτωση πλημμύριζε!) τον Λουδία, το Ρολόι, το Γαζί Εβρενός, τα έθιμα των Χριστουγέννων, όπως τα Κόλιντα, την Παραμυθούπολη, την παρέλαση σχολείων και συλλόγων, τον πλούσιο κάμπο, αλλά και αρκετές περιοχές του δήμου, την Αραβησσό, με τις πηγές, την Πέλλα, τη γη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τον αρχαιολογικό χώρο, την Αγροσυκιά με τον Προφήτη Ηλία.

Οι ‘’δυνατές’’ στιγμές που συγκίνησαν και χειροκροτήθηκαν και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Γρηγοριάδη αφορούν στη συμπερίληψη των Τ.Κ. Καρυώτισσας και Ποντοχωρίου, προς τιμή και μνήμη του υποστράτηγου, Ευάγγελου Ατματζάκη, και Καρυπίδη Χρήστου, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος και κατάγονταν από την περιοχή. Οι μαθητές κατέθεσαν λουλούδια στα μνημεία τους φωνάζοντας ‘’Αθάνατοι’’!Οι γονείς του Χρήστου Καρυπίδη βρέθηκαν στο Πνευματικό κέντρο και ευχαρίστησαν τους μαθητές…Πολλά ακόμη θα μπορούσαμε να γράψουμε για τη δημιουργία αυτού του εξαιρετικού, σχεδόν επαγγελματικού ντοκιμαντέρ και της απόδοσης του με άριστο τρόπο, που κάλλιστα θα μπορούσε να σταθεί ως ‘’τουριστική προβολή’’ του τόπου μας! Τα εύσημα αξίζουν στον θαυμαστό αυτό άνθρωπο που οι ιδέες του γίνονται πράξεις έστω με κόπο και θυσίες… δίνοντας το παράδειγμα ότι με την προσπάθεια όλα μπορούν να επιτευχθούν. Επίσης, και στα παιδιά που κατανάλωσαν ώρες και χρόνο από τα Σαββατοκύριακά τους! Ας κοιτάξουν λοιπόν κάποιοι κύριοι τρόπους να βάλουν οι ίδιοι ένα λιθαράκι στην περιοχή και όχι να μένουν στην ‘ευρηματικότητα’’ οικειοποίησης ιδεών άλλων…

Ο κ. Γρηγοριάδης έκλεισε την εκδήλωση παρουσίασης με τρεμάμενη φωνή ευχαριστώντας όλους για την εργασία, υποσχόμενος ότι πολλά ακόμη… έπονται!

*Το σύνολο του περιεχομένου είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Χριστίνα Κωστογλίδου Παπαδοπούλου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου