Friday, 7 May, 2021

Eurobank: Βράβευση αριστούχων μαθητών – Τιμητική πλακέτα στο Γενικό Λύκειο Αριδαίας

Τους αριστούχους αποφοίτους Λυκείων των Νομών Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών, Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας και Κιλκίς βράβευσε η Eurobank στη Βέροια, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

που αποτελεί το μακροβιότερο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, με 16 συνεχή χρόνια λειτουργίας και προσφοράς.
Σε μια ζεστή και συγκινητική τελετή, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που ξεχώρισαν φέτος με τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις βραβεύθηκαν στις 23 Νοεμβρίου 2018.
Ο όμιλος Eurobank επενδύει στην Παιδεία ως μεγάλης σπουδαιότητας ζητούμενο για την ελληνική κοινωνία και το μέλλον της νέας γενιάς, καθώς αποτελεί το βασικό πεδίο εξέλιξης της κοινωνικής δομής, των επιστημών, του πολιτισμού και το βασικό εργαλείο για την αναβάθμιση της οικονομίας και της τεχνολογίας. Έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
Από το 2003 που ξεκίνησε το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, έχει βραβεύσει συνολικά 16.835 αριστούχους μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ μαζί με τους 890 που βραβεύονται φέτος ο αριθμός ανέρχεται σε 17.725.
Κύριος σκοπός του Προγράμματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων, που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Διανύοντας τη δεύτερη δεκαετία διεξαγωγής του, το Πρόγραμμα αυτό αποτυπώνει τη σταθερή απόφαση της Eurobank να στηρίζει την Παιδεία, κύριο παράγοντα σύγκλισης ισοδύναμων ευκαιριών και δυνατοτήτων, ως την πεμπτουσία της δημοκρατίας και κάθε πολιτισμένης και ανεπτυγμένης κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους που τα περιθώρια πολλών οικογενειών να στηρίξουν τις σπουδές των παιδιών τους είναι δραματικά συμπιεσμένα.
Στο πλαίσιο του Προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης (πάνω από 18.000) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.800 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Στην ομιλία του, ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Τομέα Δικτύου Καταστημάτων Μακεδονίας & Θράκης, Φίλιππος Τσούρμας τόνισε ότι:«Για τη Eurobank η έμπρακτη στήριξη της νέας γενιάς που προσπαθεί και προοδεύει είναι πρωταρχική επιλογή υψηλής σημασίας και συμβολισμού που διαφυλάσσει το μέλλον και τις προοπτικές της χώρας. Καμία κοινωνία, δεν έχει μέλλον αν δεν ενισχύει τις προοπτικές ανάπτυξης και προόδου των νέων που αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο προόδου της χώρας μας. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς διότι σε αυτά τα 16 χρόνια που υλοποιούμε το πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων μαθητών διαπιστώνουμε πως τα νέα παιδιά παρά τις δυσκολίες δεν έχουν σταματήσει να πασχίζουν για να αναδειχθούν στο στίβο της γνώσης. Η προσπάθεια αυτών των παιδιών είναι για την Τράπεζα το πιο σημαντικό κεφάλαιο αισιοδοξίας και αποτελεί κινητήριο δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε να επενδύουμε όχι μόνο στον τομέα της Παιδείας αλλά και στους τομείς της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριος Καρακασίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας Αθανάσιος Χειμώνας, ο Ειδικός Σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας Νικόλαος Τσιούντας, ο Αντιδήμαρχος Βέροιας για θέματα Παιδείας Γεώργιος Σοφιανίδης. Παρέστησαν επίσης ο Οργανωτικός Συντονιστής Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Σούλιος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμάς Μπαχαράκης, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Μαρία Σουμελίδου, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Πρώτος απηύθυνε χαιρετισμό ο Αρχιμανδρίτης Παύλος Σταματάς, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας και τον Μητροπολίτη Πολυάννης και Κιλκισίου, ο οποίος συνεχάρη τη Eurobank για αυτό το πανηγύρι χαράς και ελπίδας, ένα πρόγραμμα που διαχρονικά επιβραβεύσει την αριστεία. Μια αξία που προϋποθέτει προσπάθεια και σκληρό κόπο από τα παιδιά και αποτελεί τη βάση, το θεμέλιο για το μέλλον τους.
Ο Αντιδήμαρχος Βέροιας για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας Γεώργιος Σοφιανίδης, σημείωσε ότι η εκδήλωση αυτή της Eurobank αποτελεί μια μεγάλη στιγμή στην επιβράβευση των κόπων των νέων, οι οποίοι έτσι χαράσσουν ένα ευοίωνο μέλλον για τη χώρα. Συνεχάρη τους αριστούχους και τις οικογένειές τους, καθώς και την Τράπεζα που με τον θεσμό αυτό προσφέρει στην εκπαιδευτική και πολιτιστική ζωή της χώρας μας.
Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτριος Καρακασίδης εξέφρασετην υπερηφάνειά του για τους αριστούχους και σημείωσε ότι η επιβράβευσή τους είναι αποτέλεσμα της μεγάλης τους προσπάθειας αλλά και της συμβολής των γονιών και των καθηγητών, ενώ τους παρότρυνε να παραμείνουν και να προσφέρουν στον τόπο τους. Επίσης συνεχάρη την Eurobank για το σημαντικό αυτό πρόγραμμα που έχει γίνει θεσμός στην Παιδεία.
Ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ο Ειδικός Σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας Νικόλαος Τσιούντας σημείωσε ότι η πρωτοβουλία της Eurobank να βραβεύει τους άριστους στηρίζεται στις καταβολές μας για την αριστεία και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για ανάλογες δράσεις. Η επιβράβευση των άριστων έχει στόχο να τους κρατήσει εδώ για να προσφέρουν στην πατρίδα μας, ενώ συνεχάρη τις οικογένειες για το ήθος και τις αξίες τους.
Η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Μαρία Σουμελίδου συνεχάρη τη Eurobank που επί σειρά ετών επιβραβεύει την προσπάθεια των μαθητών και αναδεικνύει την αριστεία. Επίσης συνεχάρη τους νέους και τους ευχήθηκε να κερδίσουν τα όνειρά τους και να καρποφορήσουν οι κόποι τους.
Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας Θωμάς Μπαχαράκης, τόνισε ότι το πρόγραμμά αυτό της Eurobank είναι ένα μήνυμα στους νέους για να επενδύσουν στην Παιδεία. Εξέφρασε τα συγχαρητήρια στα παιδιά και τους παρότρυνε να συνεχίσουν την προσπάθεια πέρα από τις δυσκολίες για ένα καλύτερο μέλλον.
Τέλος, ο Οργανωτικός Συντονιστής Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννης Σούλιοςσημείωσε ότι ο σκοπός της εκπαίδευσης είναι η παιδεία και η μόρφωση και ευχαρίστησε τη Eurobank που τον υπηρετεί πιστά τόσα χρόνια. Συνεχάρη τους νέους για την επιτυχία τους και ευχήθηκε να συνεχίσουν τον αγώνα αλλά παράλληλα να χαρούν τη ζωή τους και να αποτελέσουν παράδειγμα για τους άλλους.
Χαιρετισμό απέστειλαν η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και η Αναπληρωτής Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου συγχαίροντας τα παιδιά για τη σημαντική διάκρισή τους καθώς και την Τράπεζα για την πρωτοβουλία της να βραβεύσει τους άξιους μαθητές.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στα σχολεία απ’ όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού, ο οποίος ήταν πάνω από 18.000 μόρια. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ημαθίας στο 3ο Γενικό Λύκειο Βέροιας, στο Νομό Γρεβενών στο 2ο Γενικό Λύκειο Γρεβενών, στο Νομό Καστοριάς στο Γενικό Λύκειο Άργους Ορεστικού, στο Νομό Κιλκίς στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς, στο Νομό Κοζάνης στο 1ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, στο Νομό Πέλλας στο Γενικό Λύκειο Αριδαίας, στο Νομό Πιερίας στο 4ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης, και στο Νομό Φλώρινας στο Γενικό Λύκειο Φιλώτα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου