Thursday, 28 October, 2021

Θεσσαλονίκη: Σοκαρισμένη η Αστυνομία από το υλικό που εντόπισε! Ασελγούσε σε 10χρονο αγόρι και το κινηματογραφούσε!

Θεσσαλονίκη: Σοκαρισμένη η Αστυνομία από το υλικό που εντόπισε! Ασελγούσε σε 10χρονο αγόρι και το κινηματογραφούσε!

Πρόκειται για μια υπόθεση πρωτοφανή για τα ελληνικά χρονικά, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακαλύπτει σε ηλεκτρονικό υπολογιστή κατηγορούμενου για διακίνηση παιδικού πορνό, πρωτότυπο βίντεο που απεικονίζει το χρήστη να ασελγεί σε ανήλικο παιδί και μάλιστα από την Ελλάδα.

Παράλληλα, εξετάζεται κι ένα δεύτερο βίντεο που απεικονίζει ένα 4χρονο κοριτσάκι σε άσεμνες στάσεις και φαίνεται και αυτό να έχει τραβηχτεί από τον ίδιο άνθρωπο.

Το υλικό αυτό συγκλόνισε ακόμα και τους έμπειρους Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, των οποίων τα μάτια έχουν δει πολλά, όχι όμως ένα πρωτογενές βίντεο παιδικής πορνογραφίας, τραβηγμένο στην Ελλάδα και μάλιστα με θύμα ένα Ελληνόπουλο.

Η σύλληψη…
Η έρευνα που διεξήγαγε όλο αυτό το διάστημα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγινε με άκρα μυστικότητα, καθώς και οι ίδιοι οι αστυνομικοί είχαν σοβαρές υποψίες πως ο νεαρός Σαλονικιός δεν διακινούσε βίντεο τραβηγμένα μόνο στο εξωτερικό, αλλά πως στον υπολογιστή του έκρυβε ένα αρρωστημένο μυστικό…

Σε συνεργασία με την Interpol…
Η αρχική ένδειξη στα χέρια των Αστυνομικών ήλθε έπειτα από συνεργασία με την “INTERPOL”, καθώς είχε εντοπιστεί ιστοσελίδα, στην οποία χρήστες από όλη την Ευρώπη διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Ανάμεσα στους χρήστες της σελίδας εντοπίστηκαν και ηλεκτρονικά ίχνη τα οποία “έδειξαν” Ελλάδα, με αποτέλεσμα να αναλάβουν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τις περαιτέρω έρευνες.

Στα ίχνη του στίγματος…

Μέσα σε σύντομο διάστημα οι αστυνομικοί κατάφεραν να προσδιορίσουν το στίγμα των ηλεκτρονικών ιχνών το οποίο εντοπίστηκε δυτικά της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετέβη στην “νύμφη του Θερμαϊκού” και άρχισε να πραγματοποιεί κάτω από άκρα μυστικότητα εξειδικευμένες έρευνες, μέσω διαδικτύου.

Η άκρη βρέθηκε σύντομα και προσδιορίστηκε επακριβώς το ηλεκτρονικό ίχνος, με αποτέλεσμα να προσδιορίσουν ακόμα και το σπίτι του δράστη.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν είχε ιδέα!

Παρουσία Εισαγγελέα, ο οποίος ήταν ενήμερος για τις έρευνες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έλεγχο στον ιδιοκτήτη του οικήματος για να διαπιστώσουν έκπληκτοι πως ο άνθρωπος ουδεμία σχέση είχε με διακίνηση παιδικού πορνό. Τι είχε συμβεί λοιπόν;

Πολλή γρήγορα οι αστυνομικοί ξεκαθάρισαν το μυστήριο και κατάλαβαν πως ο γείτονας του έντρομου πια ανυποψίαστου πολίτη έκλεβε το “ίντερνετ” προκειμένου να χάνονται τα ίχνη του από τις Αρχές, όταν διακινούσε παιδικό πορνό.

Η έρευνα
Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του 24χρονου παιδεραστή και έκαναν φύλλο και φτερό τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, για να ανακαλύψουν ανάμεσα σε δεκάδες βίντεο με παιδιά το ανατριχιαστικό υλικό που ο ίδιος είχε τραβήξει.

Η πιθανότητα ύπαρξης κυκλώματος ερευνάται από τις αρχές
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το επίμαχο βίντεο είναι τραβηγμένο από τον ίδιο τον δράστη και τον απεικονίζει να προχωρά σε ασελγείς πράξεις με ένα ανήλικο αγόρι μόλις 10 ετών. Πλέον οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώθηκαν στο να βρεθεί το παιδί σε βάρους του οποίου ασελγούσε ο 24χρονος.

Οι πρώτες έρευνες κινήθηκαν στο φιλικό περιβάλλον του δράστη, ακόμα και στο συγγενικό, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα, καθώς οι έρευνες ακόμα και σήμερα είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Επίσης και κατά μια πληροφορία, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά την εξερεύνηση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του δράστη, ανακάλυψαν κι αλλά βίντεο τα οποία έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα και απεικονίζουν ανήλικα παιδιά σε άσεμνες στάσεις, ακόμα και σε ενέργειες ασέλγειας και συγκεκριμένα ένα βίντεο με ένα τετράχρονο κοριτσάκι.

Για το λόγο αυτό η έρευνα έχει ανοίξει, καθώς εξετάζεται πλέον το ενδεχόμενο να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ευρύτερο κύκλωμα παιδεραστών που δρα στην Βόρειο Ελλάδα.

Πηγή: newsit.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου