Friday, 19 April, 2024

Αγία Βαρβάρα: Προφυλακίστηκε ο συζυγοκτόνος της 64χρονης – Τι υποστήριξε

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο 75χρονος ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε και σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγο του

στην Αγία Βαρβάρα την περασμένη Πέμπτη.
Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο ίδιος παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή, ενώπιον του οποίου έδωσε εξηγήσεις επί τρεις ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος ισχυρίζεται πως πυροβόλησε την 64χρονη γυναίκα βρισκόμενος εν βρασμώ και ότι επί σειρά ετών ήταν αντιμέτωπος με επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά από την επί σχεδόν 40 χρόνια σύζυγο του, με αφορμή οικονομικά και άλλα προβλήματα που είχαν ανακύψει ανάμεσα τους.
Αφορμή για το έγκλημα, για το οποίο σύμφωνα με την δικογραφία ο 75χρονος πήγε προετοιμασμένος έχοντας το όπλο μαζί του, ήταν η άρνηση της 64χρονης να του παραδώσει κοσμήματα που ανήκαν στην αδελφή του και η προσβλητική φράση που του είπε όταν της τα ζήτησε. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως πήρε το όπλο μαζί του για να την τρομάξει και όχι για να την σκοτώσει. Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο 75χρονος, η εν διαστάσει σύζυγος του είχε εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη του αρνούμενη να του μεταβιβάσει επιχείρηση που, λόγω οικονομικών δυσκολιών του στο παρελθόν, είχε γράψει στο όνομα της και ότι με την συμπεριφορά της τον είχε απομακρύνει από τα παιδιά του.
Ο 75χρονος στην προανακριτική κατάθεσή του είχε αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η συμπεριφορά της προς εμένα ήταν τελείως απαράδεκτη. Κάθε τόσο μου έκανε μήνυση χωρίς λόγο και χωρίς να την έχω πειράξει ποτέ. Με προσέβαλε συνεχώς και μου πετούσε γλάστρες. Είχε κάνει τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου να μη μου μιλάνε, αποκόβοντας με από αυτά, με είχε χτυπήσει επανειλημμένα και με έβριζε συνεχώς με τα χειρότερα λόγια. Απέναντι σε μένα ήταν πολύ αχάριστη και σε όλα. Όλα αυτά τα χρόνια αισθανόμουν ψυχολογικά χάλια».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου